Acties afrekeningen

🇬🇧 English translation

In dit support artikel lees je welke acties er zijn in het overzicht van verhuurafrekeningen.

In het overzicht van de afrekeningen kun je controleren of alle verhuurafrekeningen correct zijn afgerekend. Daarnaast is het mogelijk om een eind afrekening te maken om eventuele correcties op reserveringen mee te nemen, omdat het wel eens kan voorkomen dat een reservering met terugwerkende kracht, die al is afgerekend, wordt aangepast waardoor de huursom wijzigt.

Vanuit dit overzicht kun je gebruik maken van diverse filtermogelijkheden zoals de status van een verhuurafrekening, periode, pouleafrekening, labels, zonder labels en eigenaar. Hierdoor kun je specifiek de verhuurafrekeningen filteren waar je opzoek naar bent. Daarnaast is het mogelijk om een actie in bulk uit te voeren. Er zijn verschillende acties waar je gebruik van kunt maken.

Elke actie heeft een andere betekenis. Elke actie wordt afzonderlijk in een support artikel toegelicht.

1. Selecteer de gewenste actie die je wil uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld Kopiëren zijn;
2. Selecteer links de verhuurafrekeningen waarvoor je deze actie wilt uitvoeren;
3. Klik op Start bij de actie.

Let wel, het is van belang dat er eerst een actie wordt gekozen. Het systeem zal dan aangeven welke afrekeningen in aanmerking komen voor deze acties door het tonen van een checkbox die aangevinkt kan worden.


Afhankelijk welke actie je wil uitvoeren kan een het uitroepteken icoontje een andere betekenis hebben. Het kan zijn dat een afrekening al is gefactureerd en de bestaande verhuurafrekening eerst gecrediteerd dient te worden. Of dat er verstuurde afrekeningen zijn die (een deel van) dezelfde periode afrekeningen. Dat betekent dat deze eerst gecrediteerd dienen te worden. Het kan ook zo zijn dat een afrekening nog in concept fase is waardoor deze direct kan worden herberekend.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.