Google Analytics e-mail statistieken

Waar kun je de resultaten van je e-mail campagne bekijken? In Google Analytics: gratis online software waarmee data van jouw website inzichtelijk wordt gemaakt. Gebruik Google Analytics om inzicht te krijgen in:

• Aantal bezoekers via e-mail campagnes
  • Aantal reserveringen via e-mail campagnes
  • Totale omzet via e-mail campagnes

Via de volgende stappen vind je de resultaten van je e-mail campagnes:

1. Kies in het linkermenu onder rapporten voor acquisitie;
2. Klik in het submenu voor alle verkeer;
3. Kies daarna voor bron/medium;
4. Selecteer campagne als secundaire dimensie;

5. Scrol naar bookingexperts / email.

In de kolom campagne zie je de naam van de campagne en de campagne code. Per campagne kun je het aantal gebruikers, het aantal transacties, de opbrengsten en méér inzien.

Waar vind ik de e-mail campagne code in het CMS?

1. Kies in het linkermenu voor e-mail campagnes;
2. Klik vervolgens op e-mail campagnes;
3. Selecteer de gewenste e-mail campagne.

Bovenaan de pagina zie je de code van je e-mail campagne.