Actie conceptfactuur

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit support artikel lees je hoe je een nieuwe conceptfactuur kan maken voor afrekeningen met eigenaren.

1. Conceptfactuur maken
2. Conceptfacturen financieel

Wanneer je de afrekening hebt 'klaargezet', word je doorverwezen naar het overzicht van de afrekeningen. Let wel, dit betekent niet dat de verhuurafrekening dan al is gemaakt! Het heeft alleen de status Nieuw. Om van de status Nieuw een concept verhuurafrekening te maken, dien je deze actie te selecteren.


Conceptfactuur maken

1. Ga naar het tabblad Eigenaren;
2. Klik in het rechter submenu op Afrekeningen;
3. Kies de actie Conceptfactuur maken;
4. Selecteer de afrekening(en) waarvoor een conceptfactuur gemaakt moet worden;

5. Klik vervolgens op Start.

Door op start te klikken zet je de status Nieuw om in een conceptfactuur. In het support artikel afrekening maken lees je meer over hoe je van een afrekening een conceptfactuur maakt.


Conceptfacturen financieel

Nadat de concept verhuurafrekening is aangemaakt zal deze bij het tabblad financieel onder het kopje conceptfacturen terugkomen. Vanuit dit overzicht kun je de concept verhuurafrekening versturen. Mocht je de verhuurafrekeningen in bulk willen versturen, is dit ook mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om alles per e-mail te versturen. De eigenaar zal de verhuurafrekening dan per e-mail ontvangen. Je kunt er ook voor kiezen om de verhuurafrekening handmatig te versturen. Dit betekent dat de verhuurafrekeningen dan als verstuurd worden beschouwen, maar de eigenaar zal hier verder geen melding van ontvangen.

Nadat je de afrekening hebt verstuurd, zal deze verhuurafrekening de status Verstuurd krijgenin het afrekeningen overzicht.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.