Overzicht verhuurafrekeningen

🇬🇧 English translation

In dit support artikel lees je hoe verhuurafrekeningen van eigenaren werken in Booking Experts.

Vanuit het overzicht van de afrekeningen is het ook mogelijk om doorverwezen te worden naar het overzicht van de verhuurafrekening om vervolgens een actie uit te voeren. Hiervoor klik je op het totaalbedrag.

  • Om de verhuurafrekening te openen kun je op het factuurnummer klikken;
  • Je kunt vanuit dit overzicht ook de eigenaren afspraak en accommodatie openen;
  • Tot slot kun je doorgestuurd worden naar het overzicht van de eigenaar.

Wanneer je op het totaalbedrag hebt geklikt, kom je in het overzicht van de afrekening. Hierin vind je de bovengenoemde gegevens aan de linkerzijde terug. Daarnaast worden de reserveringen die in de verhuurafrekeningen terugkomen in dit overzicht getoond. Als je op het pijltje klikt wordt de toelichting van de reservering weergegeven:

Indien je een verhuurafrekening hebt die al is bevestigd en is verstuurd, is het niet mogelijk om een correctie op deze verhuurafrekening door te voeren. Om een correctie uit te voeren zul je de verhuurafrekening eerst dienen kopiëren en vervolgens een correctiefactuur maken.

Wanneer je de verhuurafrekening wil kopiëren, kun je op de button kopiëren klikken. Er zal dan een nieuwe afrekening klaargezet worden. Let wel, deze afrekening is nog niet gemaakt. Daarom is er ook nog geen factuur aangemaakt. Je kunt ervoor kiezen om de gekopieerde verhuurafrekening opnieuw te berekenen voordat je de verhuurafrekening in concept gaat aanmaken. Hiervoor klik je op de button Opnieuw berekenen. Om de concept verhuurafrekening te maken zul je op de button Concept correctiefactuur maken te klikken. Hierover lees je meer in de support artikelen Actie kopiëren en Actie concept correctiefactuur maken.


Wanneer je teruggaat naar het overzicht van de verhuurafrekening zie je dat het factuurnummer van de concept verhuurafrekening wordt getoond. Mocht je de concept verhuurafrekening willen verwijderen, kun je klikken op de Verwijder button.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.