Actie herberekenen

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit support artikel lees je hoe je afrekeningen met eigenaren kan herberekenen.

Het kan voorkomen dat de verhuurafrekening al is klaargezet en de status Nieuwheeft, maar dat er in de tussentijd nog een reservering bij deze afrekening is bijgekomen, dan is er een mogelijkheid om de afrekening te herberekenen. Hierdoor wordt de reservering in de afrekening meegenomen.

Het is alleen mogelijk om een een herberekening te maken indien de afrekening de status Nieuw heeft. Het is niet mogelijk om een verhuurafrekening die al is verstuurd te herberekenen. Deze actie kun je zowel vanuit het algemeen overzicht van afrekeningen uitvoeren, als het overzicht van de afrekening.

Het uitroepteken icoontje geeft weer dat het niet mogelijk is om de actie Herberekenen uit te voeren.

1. Ga naar het tabblad Eigenaren;
2. Klik in het rechter submenu op Afrekeningen;
3. Gebruik indien gewenst de filters;
4. Kies de actie Herberekenen;
5. Selecteer de verhuurafrekening die je wilt herberekenen;
6. Klik op Start.

Een afrekening kleurt rood in het overzicht van de afrekeningen. Dit betekent dat de afrekening niet meer up-to-date is. Het kan zijn dat er een reservering bij de afrekening is bijgekomen, een reservering is bijgewerkt (langer/korter verblijf) of de commissie afspraak is aangepast. Wanneer je op het totaal van de afrekening klikt, wordt de actie aangegeven.

Door de afrekening opnieuw te berekenen, wordt de nieuwe reservering toegevoegd aan de afrekening. Vervolgens kan er concept correctiefactuur klaargezet worden.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.