Tools

Er zijn verschillende tools welke kunnen worden geïntegreerd binnen de website.

Chatfunctie

Als je een chatfunctie op je website wil plaatsen kun je hiervoor contact opnemen met een externe partij als Zendesk, Livechat, Tawk of bijvoorbeeld Trengo. Zij bieden hier een abonnement voor aan welke je kan afsluiten.

Wanneer je eenmaal een abonnement afgesloten hebt, ontvang je een code, welke in Google Tag Manager geplaatst moet worden, waarna het zichtbaar zal worden op de website.

Enkele tips na implementatie van een chat functionaliteit:

1. Let op de bemanning van de chat
  2. Chat proactief
  3. Gebruik de data welke je verzameld
  4. Positioneer de chat rechtsonder in beeld

Deel/share buttons

Ook kan er een functie op de website worden geplaatst zodat je websitebezoekers een accommodatie/kampeerplaats kunnen delen en versturen naar hun familie of vrienden. Deze buttons zijn weergegeven op de afbeelding hieronder.

Om dit te in te stellen kun je gebruik maken van een externe tool zoals die van Addthis.com. Hier kun je een account aanmaken, waarna je vervolgens een html code ontvangt die kan worden toegevoegd aan je website. Ook dien je een stuk code in Google Tag Manager toe te voegen.

1. Code toevoegen aan Google Tag Manager (GTM)
    Naast de code in de bovenstaande afbeelding zul je ook een script ontvangen vanuit Addthis.com die je dient toe te voegen aan GTM, om de buttons te activeren.
  2. Ga naar het CMS;
  3. Vervolgens ga je naar de type-pagina;
  4. Klik op het plusje bij de gewenste kolom en vervolgens op de HTML Embed Code-widget om de buttons toe te voegen;
  5. Het plaatsen op de website zelf kan je doen door een HTML widget te gebruiken, met het volgende script (deze code zul je ook ontvangen vanuit Addthis.com):
  6. Klik op Opslaan.