Exact Online

🇬🇧 English translation

Je kunt een koppeling maken tussen Booking Experts en Exact Online waarmee je je boekhouding realtime en automatisch bijwerkt.

1. Koppeling maken
2. Foutmeldingen

Koppeling maken

Wanneer je deze koppeling wilt opzetten, kun je contact opnemen met support@bookingexperts.nl.

1. Ga in de groene menubalk naar Financieel;
2. Kies in het rechter submenu voor  Boekhoudkoppelingen;
3. Klik op  Nieuwe boekhoudkoppeling;

4. Kies bij type ExactOnline;
5. Klik op  Boekhoudkoppeling toevoegen;

6. Om Booking Experts toegang te geven voor de koppeling klik je op Authoriseer;

7. Log in bij Exact Online met je eigen inloggegevens;
8. Keer terug naar Booking Experts en selecteer de boekhoudkoppeling met Exact Online;
9. Kies voor Bewerk;

9. Kies de juiste administratie waarmee je wilt koppelen en vul alle gegevens in;
10. Klik vervolgens op  Boekhoudkoppeling bewaren;

11. Om de synchronisatie te starten zet je het schuifje bij Actief aan.

Foutmeldingen

Hieronder staan de meest voorkomende foutmeldingen en oplossingen voor de koppeling met Exact online.

• Laag (9.0%): Laag (9.0%): Ongeldig: Type (Rekening af te dragen btw) Ongeldig: Type (Rekening te vorderen btw)

De foutmelding betekent dat deze journaalposten niet gesynchroniseerd kunnen worden door de BTW codes. Het type van de rekening in Exact is namelijk niet geldig voor BTW. Dit kun je oplossen door het type in Exact aan te passen.

• Ontbrekend: BTW-code

De BTW-codes die zijn ingesteld in Booking Experts komen niet overeen met de codes die bekend zijn in Exact Online. Je dient de BTW-codes in Booking Experts aan te passen naar de code in Exact Online.

• Journaalpost van XXXX: Niet toegestaan: Btw-code

Bij Exact Online dient het dagboek ingesteld te zijn op BTW.

• De grootboekrekening 1000 is nu type ''Cash'' (10)

Dit los je op door in Exact het grootboek op te zoeken en daar het type te wijzigen zodat het een algemene rekening wordt. Soms is het niet mogelijk om een grootboekrekening te wijzigen in Exact, bijvoorbeeld als het gaat om een vaste grootboekrekening/dagboekrekeningen zoals Kas en Bank of als het een grootboekrekeningtype is van een categorie met beperkingen.

In dat geval maak je in Exact een nieuwe rekening aan, omdat wij tussenrekeneningen gebruiken voor de kas. Denk aan een grootboek ‘kas Booking Experts’ met een eigen nummer. Dan zetten we vanuit Booking Experts alle contanten daarop. We raden aan om hiervoor een apart nummer te gebruiken, zodat je een goed overzicht behoudt. Door de andere nummers zie je direct dat er verschillende instellingen gelden.

Let op, het nieuwe grootboek moet dus niet van het soort cash zijn, maar een algemene rekening.

• Journaalpost: 07-07-2020: Geblokkeerd: Grootboekrekening: 85071 - Omzet Cafetaria

Je dient in Exact in te loggen en de grootboekrekening te deblokkeren. Vervolgens kan dit opnieuw gesynchroniseerd worden vanuit Booking Experts.

• Journaalpost: 09-07-2020: Failed to parse response: { "error":"invalid_grant","error_description":"The user is not active" }

Een gebruiker stelt de autorisatie in; ofwel je geeft Booking Experts als het ware een machtiging om namens de gebruiker boekingen te doen in Exact Online. Als deze gebruiker geen toegang meer heeft tot Exact, wordt ook de koppeling met Booking Experts verbroken. Er moet dan een nieuwe autorisatie gedaan worden, door een gebruiker die nog wel toegang heeft in Exact.