Slideshow

Een slideshow betekent ook wel de header foto van de homepage. Dit is het eerste wat een bezoeker van de website te zien krijgt. Naast de header foto bestaat er ook een slideshow widget.

Slideshow aanmaken voor header foto

1. Kies in het linker submenu voor 'Instellingen'.

2. Kies vervolgens voor 'Slideshows'.

3. Klik op 'Nieuw' om een slideshow aan te maken.

4. Geef vervolgens de slideshow een naam.

5. De slideshow staat automatisch op 'altijd' weergeven. Indien van toepassing kun je een vanaf/tot datum instellen. Vink dan het vinkje uit bij 'altijd' en voer een datum in.

6. Wanneer je graag een video als slideshow wilt, selecteer dan bij 'Video' de gewenste video en klik op 'Opslaan'.

7. Wanneer je geen video, maar een afbeelding in de header van de homepage wilt, dan selecteer je geen video en sla je alleen de naam op. Vervolgens verschijnt het blad waar je afbeeldingen kunt toevoegen.

8. Upload nieuwe foto's of kies foto's vanuit 'Media'.

9. Geef de foto's een titel mee.

10. De slideshow is nu aangemaakt.

• Via de cursor kun je de volgorde bepalen.
  • Met het rode kruisje kun je de afbeelding uit de slideshow verwijderen.
  • Door te klikken op het pennetje kun je een titel toevoegen aan de afbeelding.

Tip: je kan in de header een link, (sub)titel en een button toevoegen.

Slideshow toevoegen als widget

Je kunt ook een slideshow toevoegen als widget op een extra pagina. Deze widget toont een slideshow (collectie) van de foto's die je op die betreffende pagina als header afbeelding hebt gekozen.

Je kan een de slideshow aan een pagina toevoegen door in het kolom waar je de uitlichting wilt hebben op het groene + teken te drukken. Vervolgens selecteer je de widget 'Slideshow'. Eventueel kan je er voor kiezen om de slideshow alleen te tonen voor bepaalde talen.