Slideshow

Een slideshow betekent ook wel de header foto van de homepage. Dit is het eerste wat een bezoeker van de website te zien krijgt. Naast de header foto bestaat er ook een slideshow widget. Zowel de header foto als de widget worden behandeld in dit supportartikel.
  1. Slideshow aanmaken voor header foto
  2. Slideshow toevoegen als widget

1. Slideshow aanmaken voor header foto

1. Kies in het linker submenu voor Instellingen;
2. Kies vervolgens voor Slideshows;
3. Klik op Nieuw om een slideshow aan te maken;

4. Geef de slideshow een naam;
5. De slideshow staat automatisch op 'altijd' weergeven. Indien van toepassing kun je een vanaf/tot datum instellen. Vink dan het vinkje uit bij 'altijd' en voer een datum in;
6. Wanneer je graag een video als slideshow wilt, selecteer dan bij Video de gewenste video en klik op Opslaan;
7. Wanneer je geen video, maar een afbeelding in de header van de homepage wilt, dan selecteer je geen video en sla je alleen de naam op. Vervolgens verschijnt het blad waar je Afbeeldingen kunt toevoegen.

8. Upload nieuwe foto's of kies nieuwe foto's vanuit Media;
9. Geef de foto's een Titel mee;
10. De slideshow is nu aangemaakt.

• Via de cursor kun je de volgorde bepalen.
  • Met het rode kruis kun je de afbeelding uit de slideshow verwijderen.
  • Door te klikken op het pennetje kun je een titel toevoegen.

2. Slideshow toevoegen als widget

Je kunt ook een slideshow toevoegen als widget op een extra pagina. Deze widget toont een slideshow (collectie) van de foto's die je op die betreffende pagina als header afbeelding hebt gekozen.

1. Klik op het groene +tekentje om een widget te selecteren;
2. Klik vervolgens op Slideshow;
3. Klik op Opslaan.