Google Analytics - Toegang verlenen

Google Analytics is een zeer belangrijke tool om meer uit online marketing te halen. Door alle data die Google Analytics verzamelt, kun je veel nieuwe inzichten verkrijgen. Daarom vragen wij altijd toegang tot jouw Google Analytics account. Dit doen wij niet door jouw inloggegevens te gebruiken, maar door ons medebeheerder te maken van jouw Google Analytics account. Op die manier blijf jij eigenaar van het account maar kunnen wij wel meekijken. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Beheerder instellingen

Log in in Google Analytics. Dit doe je met het account waarmee je Google Analytics hebt aangemaakt. Klik hier op Beheerder onderin het scherm.

Beheerder

Nu zie je een overzicht met diverse opties. Kies hier je account en selecteer vervolgens Gebruikersbeheer. Hier kun je de rechten aan een ander account toekennen.

Een beheerder toevoegen

Vervolgens klik je op het blauwe symbool met een plusje. In dit scherm kun je een e-mail adres toevoegen aan je Google Analytics account. Wanneer je Booking Experts of Booking Boosters toegang wilt verlenen dan dien je hier support@bookingboosters of support@bookingexperts in te vullen.

Rechten toekennen

Vervolgens moet je ons nog rechten toekennen, hier zijn vier verschillende opties voor. Om ons de juiste rechten te geven, kies voor 'Gebruikers Beheren'. In de meeste gevallen krijgt BookingBoosters / BookingExperts het recht om gebruikers te beheren. Wij zullen echter nooit iets wijzigen in je account zonder jouw toestemming.

Er zijn dus verschillende toegangsniveaus in Google Analytics. Met het minimiale toegangsniveau kan een partij alleen de Google Analytics data bekijken. Dit is het niveau 'Lezen en analyseren'. Daarna komt het niveau 'Samenwerken' en hier kan een partij de informatie inzien, maar kan het ook informatie delen met andere gebruikers van dit account. Wanneer je een partij de rechten geeft voor 'Bewerken' dan kan deze partij wijzigingen in het account aanbrengen. Denk aan bijvoorbeeld het toevoegen van een profiel, doelen toevoegen. Het hoogste niveau 'Gebruikers beheren' geeft een nieuwe partij het recht om rechten van andere gebruikers te wijzigen en nieuwe gebruikers toe te voegen.

Je bent nu klaar! Het toegevoegde account zal via de mail een bevestiging ontvangen en kan zich vervolgens aanmelden. Het toegevoegde account zal bovenin verschijnen bij je eigen e-mailadres.