Google Analytics - Toegang verlenen

Google Analytics is een zeer belangrijke tool om meer uit online marketing te halen. Door alle data die Google Analytics verzamelt, kun je veel nieuwe inzichten verkrijgen. Daarom vragen wij altijd toegang tot jouw Google Analytics account. Dit doen wij niet door jouw inloggegevens te gebruiken, maar door ons medebeheerder te maken van jouw Google Analytics account. Op die manier blijf jij eigenaar van het account maar kunnen wij wel meekijken. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Beheerder toevoegen

Log in in Google Analytics. Dit doe je met het account waarmee je Google Analytics hebt aangemaakt. Klik hier op 'Beheer' links onderin het scherm. Nu zie je een overzicht met diverse opties.

• Kies hier onder het kopje 'Account' voor 'Toegangsbeheer voor account'. Hier kun je de rechten aan een ander account toekennen.
  • Klik hier op het blauwe symbool met het plusje. In dit scherm kun je een e-mail adres toevoegen aan je Google Analytics account. Wanneer je Booking Experts of Booking Boosters toegang wilt verlenen dan dien je hier analytics@bookingexeperts.nl , support@bookingboosters.nl  of support@bookingexperts.nl  in te vullen.
  • Vervolgens moet je ons nog rechten toekennen, hier zijn zes verschillende opties voor. In de meeste gevallen krijgt Booking Boosters / Booking Experts beheerdersrechten. Wij zullen echter nooit iets wijzigen in je account zonder jouw toestemming.

Je bent nu klaar! Het toegevoegde account zal via de mail een bevestiging ontvangen en kan zich vervolgens aanmelden. Het toegevoegde account zal bovenin verschijnen bij je eigen e-mailadres.

Er zijn dus verschillende toegangsniveaus in Google Analytics.

• Kijker: Een partij kan alleen de Google Analytics data bekijken.
  • Analist: Gedeelde items, zoals dashboards en annotaties, voor het account maken en bewerken.
  • Marketeer: Kan doelgroepen, conversies, attributiemodellen, overzichtsperioden en gebeurtenissen voor het account bewerken.
  • Bewerken: Zij kunnen alle gegevens en instellingen wijzigen, maar zij kunnen geen gebruikers beheren.
  • Beheerder: Een partij heeft het recht om rechten van andere gebruikers te wijzigen en nieuwe gebruikers toe te voegen (volledig beheer van het account).