Google Analytics - Verwijzingsuitsluitingen instellen

Verwijzingsuitsluitingen toevoegen is erg belangrijk, omdat je wil voorkomen dat de omzet aan een verkeerde bron gekoppeld wordt. Door het toevoegen van verwijzingsuitsluitingen worden domeinen uitgesloten van jouw verwijzingsverkeer. Gebruikers die dan op jouw website terechtkomen via een van deze domeinen, worden niet meegeteld als verwijzingsverkeer in jouw rapporten.

Beheerder instellingen

Log in in Google Analytics met het account waarmee je Google Analytics hebt aangemaakt. Je komt dan vervolgens in een scherm. Klik hier onderin op Beheerder.

Lijst met verwijzingsuitsluitingen

Nadat je op 'Beheerder' hebt geklikt, komt er een overzicht van informatie tevoorschijn. Onder property staan diverse opties. Ga naar Trackinginfo en vervolgens naar Lijst met verwijzingsuitsluitingen.

Verwijzingsuitsluiting toevoegen

Je bent nu aangekomen bij het overzicht van 'Lijst van verwijzingsuitsluitingen'. Hier kun je domeinen uitsluiten van jouw verwijzingsverkeer. Klik op 'Verwijzingsuitsluiting toevoegen'.De volgende URL's moeten in ieder geval worden uitgesloten:

Je hebt nu de verwijzingsuitsluitingen toegevoegd. Gebruikers die nu op jouw site zijn terechtgekomen via een van deze domeinen, worden niet meegeteld als verwijzingsverkeer.