Google My Business - Vermelding

Verhoog de vindbaarheid en het vertrouwen van potentiƫle klanten in jouw bedrijf met een Google Mijn Bedrijf vermelding!

Op foto 1 zie je aan de rechterkant naast de zoekresultaten bij Google de bedrijfsvermelding. 
Op foto 2 zie je in Google Maps de bedrijfsvermelding en het ballonetje op de kaart die aangeven waar je bedrijf zich bevindt.

Waarom is Google Mijn Bedrijf belangrijk?

Google Mijn Bedrijf toont jouw gegevens als mensen googlen naar jouw bedrijf. Hier kun je belangrijke informatie vermelden zoals NAW-gegevens, openingstijden, de website en de branche waarin je werkzaam bent. Zo wordt jouw bedrijf beter zichtbaar in Google en zullen (potentiĆ«le) klanten je makkelijker vinden. Bezoekers kunnen makkelijk naar je navigeren of met je website in contact komen. 

Voordelen vermelding Google Mijn Bedrijf:

  • Beter zichtbaar in Google
  • Klanten vinden je makkelijker online
  • Vindbaar in Google Maps
  • Reviews
  • Vragen en antwoorden

Controleer regelmatig jouw eigen bedrijfvermelding op Google Mijn Bedrijf om de gegevens actueel te houden. Ook kunnen buitenstaanders wijzigingen aanbrengen in jouw bedrijfsvermelding door 'een bewerking voor te stellen'. Daarom is het goed om deze regelmatig te checken en te voorzien van de juiste informatie. Daarnaast zijn reviews zichtbaar voor iedereen, ook de antwoorden, reactie en eventuele oplossingen die je biedt als bedrijf. 

Hoe maak ik een bedrijfsvermelding op Google Mijn Bedrijf?

Het aanmaken van een vermelding op Google kan aan de hand van de volgende stappen worden gedaan.

1. Log in met je eigen Google account, indien je nog geen Google account hebt dan dien je deze eerst aan te maken.

2. Ga naar Google Mijn Bedrijf, dit doe je door rechts boven in beeld op het vierkante blokje met negen puntjes te klikken en vervolgens op het blauwe 'kraampje' Mijn Bedrijf te klikken. 

3. Er wordt een nieuw venster geopend, hier klik je op de knop nu starten.

4. Vul jouw bedrijfsnaam in onder Bedrijfsnaam. Google checkt vervolgens of jouw bedrijf al bestaat, als dit het geval is kan je jouw bedrijf selecteren uit het lijstje. Is dit niet het geval dan vul je de volledige naam in en klik je op volgende

5. Vul de benodigde bedrijfsgegevens in op de daarvoor behorende velden. Niet alle velden zijn verplicht om in te vullen, maar hoe meer informatie je over jouw bedrijf invult hoe vollediger jouw bedrijfsvermelding zal zijn en hoe makkelijker potentiƫle klanten je online vinden.

  • Verplichte gegevens zijn onder andere: naam (zoals moet worden weergeven op Google), straatnaam, huisnummer, plaats, land, postcode, telefoon nummer, belangrijkste categorie (specialisatie van je bedrijf). 

6. Vul hier de bedrijfscategorie toe, welke categorie omschrijft uw bedrijf het best?

7. Vul hier het telefoonnummer en de website in waarop bezoekers in contact kunnen komen met jouw bedrijf. Deze velden zijn niet verplicht maar worden wel aangeraden in te vullen.

6. Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld moet je jouw bedrijf verifiĆ«ren. De verificatie gebeurd per post of in enkele gevallen per telefoon. Google stuurt een verificatiekaart naar het adres opgegeven in jouw bedrijfsvermelding. Het duurt enkele dagen (maximaal 11) voordat je deze ontvangt. 

7. Verifieer jouw bedrijfsvermelding door de verificatiecode in te voeren, deze code is te vinden in de toegestuurde brief. (log eerst weer in bij Google en ga naar Google Mijn Bedrijf om de verificatie te voltooien)

8. Wanneer de verificatie is geslaagd kun je een ballonnetje plaatsen op de kaart. Dit doe je door het ballonnetje op de juiste locatie/het juiste gebouw te plaatsen. 

9. Eventueel kun je de gegevens van jouw bedrijf nog verder aanvullen met foto's en informatie.

Jouw bedrijfsvermelding staat nu op Google mijn Bedrijf en is zichtbaar bij de zoekresultaten in Google en Google Maps. 

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.