Veelgestelde vragen Reserveringen importeren

Veelgestelde vragen Reserveringen importeren

Kan ik een geïmporteerde reservering verwijderen?

Nee, je kunt een geïmporteerde reservering niet verwijderen. Hiervoor dien je de reservering om te zetten waarna je de reservering kunt annuleren.

Worden facturen ook geïmporteerd vanuit mijn oude systeem?

Nee, wij importeren niet de factuur vanuit je oude systeem. Bij het importeren van de reserveringen nemen we verschillende financiële onderdelen mee. Op basis hiervan wordt een nieuwe factuur opgebouwd zoals beschreven in stap 3.

Hierdoor krijgt de gast ook een nieuw factuurnummer welke door Booking Experts gegenereerd wordt.

Worden betalingen op reserveringen ook geïmporteerd?

Nee, wij importeren geen betalingen die in het oude systeem gedaan zijn. Hiervoor dien je zelf de betaling aan de nieuwe factuur toe te voegen en vervolgens voor het openstaande bedrag de juiste aanbetalingsregeling in te stellen.

Wij raden aan om, wanneer je de aanbetaling in Booking Experts hebt toegevoegd aan een reserveringsfactuur, de betaling en reservering uit je oude systeem te verwijderen (annuleren en crediteren). Hierdoor krijg je geen dubbele financiële administratie.

Worden bijgeboekte extra's meegenomen in de import?

Nee, bij de import worden enkel de huur en bijkomende kosten meegenomen. Hierin is geen onderscheid in wat deze kosten precies inhouden qua opbouw. Om de verplichte kostenposten te laten berekenen kun je door het aantal personen te bewerken een nieuwe proefberekening maken. Eventuele gekozen extra's kunnen daarna aan de reservering worden toegevoegd.

Moet ik alle geïmporteerde reserveringen handmatig langslopen en omzetten?

Ja, je dient, indien je de reservering in Booking Experts wilt verwerken, handmatig om te zetten en hierbij een factuur aan te maken. Bij een overstap met veel reserveringen kan dit natuurlijk gefaseerd worden gedaan, waardoor je steeds een maand in het voren werkt.

Mocht je nog toegang houden tot je oude systeem kun je er ook voor kiezen om deze ernaast te laten draaien en vanuit hier de reeds gemaakte reserveringen te verwerken.