Huurverdeling en gemiddelde omzet per object

In dit support artikel lees je hoe de huur- en omzetverdeling per object in Booking Experts in elkaar steekt.

In Booking Experts worden reserveringen automatisch verdeeld over de objecten. Hierbij wordt rekening gehouden met de gemiddelde omzet per object. Je kunt hierop inspelen door de prioriteit van de accommodatie aan te passen. Reserveringen worden in eerste instantie gemaakt op een accommodatie met een hogere prioriteit, daarna volgen de accommodaties met een gemiddelde- en lage prioriteit. 

Overzicht huurverdeling

In het overzicht van de huurverdeling worden de types weergegeven, de huuromzet van de laatste 12 maanden en de verhuuropbrengsten verdeelt over de maanden. Dit betekent dat je de huuromzet van vorig jaar kunt vergelijken met dit jaar. 

In de huurverdeling wordt gekeken naar de periode van het verblijf en niet naar de aanmaakdatum van de reservering. Stel, er is een reservering gemaakt in augustus voor een verblijf in september. De huuromzet (en de bijbehorende reserveringen) worden dan weergegeven in de maand september.

Door met je muis over het blokje van een betreffende maand te 'zweven' krijg je inzicht in het eigen gebruik van een eigenaar en de huuromzet uit reserveringen. Door op een blokje te klikken verschijnt er een overzicht van de reserveringen die gemaakt zijn op het type in de betreffende periode. 

Je kunt de huuromzet van een onderliggende accommodatie ook inzien. Dit kun je doen door op het type te klikken. De onderliggende accommodaties worden dan getoond. Indien nodig kun je hier ook gebruik maken van de zoekbalk.

Let op! Het kan zijn dat een reservering overlap heeft (de reservering vindt plaats in twee maanden). Bij overlap wordt de huur evenredig verdeeld over deze twee maanden. De huur wordt altijd exclusief BTW getoond. Eventuele korting wordt in mindering gebracht op de huursom. De huurverdeling wordt iedere nacht ge-update.

Verdeling bij voorkeursboeking

Als je het toestaat dat de gast een specifiek object mag reserveren, dan wordt de reservering ook daadwerkelijk op dat object geplaatst. Je kunt hier als park wel vanaf wijken, door de reservering te verplaatsen. 

Geen voorkeursboeking is huurverdeling

In de meeste gevallen maakt een gast een reservering voor een bepaald type. Als er een reservering gemaakt wordt zonder voorkeur voor een specifiek object, dan kiest Booking Experts het object waarop de reservering geplaatst wordt. Daarbij wordt rekening gehouden met de gemiddelde omzet per object.

Gemiddelde omzet per object

Het object wordt dan gekozen op basis van de huuromzet van 12 maanden geleden tot 12 maanden in de toekomst. Alleen bevestigde reserveringen die volledig in deze periode vallen, worden meegerekend voor de huuromzet. Blokkades worden hierin uiteraard niet meegenomen, want dit is geen huuromzet. Ook niet-bevestigde reserveringen en opties worden niet meegenomen.

Aanpassen prioriteit

Wanneer je zelf de verdeling wilt beïnvloeden kan je per object een prioriteit instellen. Je hebt de keuze uit laag, gemiddeld en hoog. Meer informatie hierover kan je hier vinden.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.