Verhuurprioriteit bepalen

Per object kun je de verhuurprioriteit bepalen, waarbij je kunt kiezen uit een hoge, gemiddelde of lage prioriteit. In dit artikel lees je hoe de verhuurprioriteit kunt bepalen en waar je deze onderverdeling voor kunt gebruiken.

De verhuurprioriteit bepalen

Je kunt de verhuurprioriteit van een object bepalen door het betreffende object te bewerken en onder het kopje prioriteit de te kiezen voor 'laag', 'gemiddeld' of 'hoog'.

Verhuurprioriteit en boekingen

Standaard wordt er door Booking Experts bij het maken en verdelen van boekingen gekeken naar de huuromzet - van het vorige en komende jaar. Dit betekent dat de objecten met de laagste huuromzet als eerste naar voren komen bij het maken van een boeking, mits je de objecten allemaal dezelfde verhuurprioriteit meegeeft.

Objecten met een hoge verhuurprioriteit komen tijdens het maken van een boeking voor de objecten met een gemiddelde of lage verhuurprioriteit. Zijn er geen objecten met hoge prioriteit? Dan komt de gemiddelde prioriteit natuurlijk voor de lage prioriteit.

Is een object nieuw in de verhuur of is er sprake van een nieuwe inrichting? Dan wordt dit object als 0-punt gezien. Je zult merken dat de meeste reserveringen dan automatisch op dit object geplaatst worden om zo de huuromzet gelijk te trekken met de andere objecten die vallen onder dat type.

Verhuurprioriteit en statistieken

In de statistieken, bij het submenu huurverdeling, kun je precies zien hoe de verhuur van de types en bijbehorende objecten over de laatste 12 maanden verdeeld is. Je ziet in het overzicht direct welke types de hoogste verhuuromzet behaald hebben en kunt, door op een bepaald type te klikken, vervolgens ook zien welke objecten het vaakst verhuurd zijn.

Het overzicht met de huurverdeling per object kun je gebruiken om de verhuurprioriteit van je objecten te bepalen. Je ziet hier namelijk precies welke objecten het vaakst en het minst vaak zijn verhuurd. Een object dat in de laatste 12 maanden weinig verhuurd is, zou je bijvoorbeeld een hoge prioriteit mee kunnen geven om zo het aantal boekingen op dit object te stimuleren.

In het huurverdeling overzicht kun je gemakkelijk met één klik de verhuurprioriteit van de objecten bewerken.

Wil je meer weten over de statistieken rondom huurverdeling, dan raden we je aan om dit support artikel ook eens te lezen.


🇬🇧🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.