Kortingskaarten

🇬🇧 English translation

In dit artikel lees je alles over kortingskaarten, zoals ACSI en CKE (Pasar, ANWB).

1. Kortingskaart aanmaken - Algemeen
2. Kortingskaart aanmaken - Met vaste nachtprijs
3. Kortingskaart aanmaken - Met kortingsactie op de huur
4. Kortingskaart verzilveren in de backoffice
5. Kortingskaart verzilveren in de zoek & boek

Kortingskaart aanmaken - Algemene stappen

De gast kan boeken tegen een lager nachttarief van bijvoorbeeld €19,00 per nacht en daarbij krijgt de gast extra's, zoals gratis verblijf van kinderen of huisdier. De kortingskaart kan in de backoffice als via de zoek & boek verzilverd worden.

1. Ga naar het tabblad Inrichting;
  2. Kies in het rechtermenu voor Kortingskaarten;
  3. Klik op de knop + Nieuw;
  4. Voer een naam + een korte omschrijving in en kies voor Kortingskaart toevoegen;
  5. Klik op de zojuist aangemaakte kortingskaart;
  6. Op deze pagina verschijnt bovenaan een knop met de tekst Arrangementen. Klik op deze knop;
  7. Klik op Nieuw om je eerste pakket te koppelen aan de kortingskaart. Je kunt meerdere pakketen koppelen aan de kortingskaart. Hierbij heb je de keuze uit het werken met vaste nachtprijzen of met een kortingsactie op de huur. Zo kan iedere gewenste combinatie gemaakt worden

Kortingskaart aanmaken - Met vaste nachtprijs

Vaak overschrijft de kortingskaart de normale huurprijs. Je werkt dan met een vaste nachtprijs. Doorloop eerst de stappen hierboven en ga dan als volgt verder:

1. Klik op de knop +Nieuw en dan Met vaste nachtprijs;
    2. Kies het gewenste verhuursegment;
    3. Stel in of je de kosten die onderdeel zijn van het arrangement wil tonen aan de gast;
    4. Selecteer de periode waarin men deze korting mag boeken, bijvoorbeeld Altijd;
    5. Selecteer de periode waarin men moet verblijven om de kortingskaart te kunnen verzilveren, bijvoorbeeld in het laagseizoen;
      Let op: Hiervoor moet je eerst een periode groep aanmaken.
    6. Vervolgens ga je de samenstelling van het pakket bepalen. Je selecteert welke extra's bij het pakket horen en of de gast daarvoor een toeslag dient te betalen. Dit werkt hetzelfde als de 'normale arrangementen' in Booking Experts.
    7. Stel de nachtprijs (of nachtprijzen) in;
    8. Selecteer op welk type het pakket van toepassing is en voor welke kanalen;
    9. Ten slotte voeg je het arrangement toe.

Kortingskaart aanmaken - Met kortingsactie op de huur

Bij sommige kortingskaarten zijn er periodes, vaak in het hoogseizoen, waarbij een korting op de huur wordt gegeven. Doorloop eerst de stappen zoals beschreven in Kortingskaart aanmaken - Algemeen en ga dan als volgt verder:

1. Klik op de knop +Nieuw en dan Met kortingsactie op huur;
    2. Kies het gewenste verhuursegment;
    3. Stel in of je de kosten die onderdeel zijn van het arrangement wil tonen aan de gast;
    4. Selecteer de periode waarin men deze korting mag boeken, bijvoorbeeld Altijd;
    5. Selecteer de periode waarin men moet verblijven om de kortingskaart te kunnen verzilveren, bijvoorbeeld in het hoogseizoen;Let op: Hiervoor moet je eerst een periode groep aanmaken.
    6. Selecteer de gewenste bijkomende extra's en de prijs daarvan;
    7. Stel een kortingspercentage in en eventueel een minimum en maximum aantal nachten;
    8. Stel in voor welke type(s) de actie geldt en voor welke kanalen.
    9. Ten slotte voeg je het pakket toe.

Kortingskaart verzilveren in de backoffice

Wil je in de backoffice een reservering maken met een kortingskaart? Dan doe je dat als volgt:

1. Maak de reservering;
    2. In het rechtermenu zie je de kortingskaart(en) staan;

3. Klik op +Kortingskaart om de gewenste kortingskaart op te boeken;
    4. Vervolgens wordt de kortingskaart op de bestelling toegepast;
    5. Als je de bestelling gecontroleerd hebt, kun je deze naar de gast versturen.

Kortingskaart verzilveren in de zoek & boek

In de zoek & boek kan de kortingskaart in het boekingsproces verzilverd worden. Dit kan bij de stap  Extra's.

Nadat de kortingskaart is verzilverd, wordt de prijsberekening van de reservering aangepast: