Zoek & Boek - Speciale periodes instellen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je op een speciale periode in Booking Experts en ParkCMS kan instellen

1. Speciale periodes aanmaken in Booking Experts
2. Speciale periodes bewerken in Booking Experts
3. In ParkCMS aangeven welke periodes op welke taal weergegeven moeten worden
4. Omzetten door BE/BB naar tonen van speciale periodes in Zoek & Boek widgets

1. Speciale periodes aanmaken in Booking Experts

Om de speciale periodes voor de statistieken aan te maken:

1. Klik rechts bovenin op het  Tandwieltje;
2. Klik in het rechter submenu op  Speciale periodes;
3. Klik op  Nieuw;

4. Geef de periode een naam en stel de gewenste periode(s) in. Dit kun je voor elk jaar in dezelfde periodegroep doen;
5. Klik op  Speciale periode toevoegen.

2. Speciale periodes bewerken in Booking Experts

Wanneer er al een speciale periode is aangemaakt en de datum daarvan is niet correct, dan is het mogelijk om deze periode aan te passen. Ook kun je de periode voor het nieuwe jaar aan de huidige periodegroep toevoegen. Deze aanpassing zal dan ook meegenomen worden in de statistieken.

Om hier te komen:

1. Klik rechts bovenin op het  Tandwieltje;
  2. Klik in het rechter submenu op  Speciale periodes;
  3. Klik op de periode die je wilt bewerken.

3. In ParkCMS aangeven welke periodes op welke taal weergegeven moeten worden

Om de speciale periodes zichtbaar te maken op de website, is het eerst nodig om de periode te activeren in het ParkCMS. Om dit te activeren onderneem je de volgende stappen:

1. Klik in het linkermenu op Zoek & Boek en vervolgens op Speciale Periodes
  2. Selecteer de periode welke je wilt gaan activeren, door op de specifieke periode te klikken

3. Voer vervolgende de talen in van de websites waarop je de periode wilt tonen / zichtbaar maken.
4. Druk op de knop Opslaan

4. Activeren van speciale periodes in Zoek en Boek door Booking Experts

Om vervolgens de speciale periodes te tonen op de Zoek en Boek (/reserveren) pagina, dien je hiervoor een verzoek te sturen naar support@bookingexperts.nl. Onderstaande optie moet door Booking Experts geactiveerd worden.

Vervolgens zal het als volgt weergegeven worden op de Zoek en Boek pagina: