Pagina in verschillende talen

Je kunt ervoor kiezen om de content van je website (automatisch) te laten vertalen via de vertaalmodule. Toch wil je misschien zelf een kleine aanpassing doen op een pagina in een andere taal. Dit kun je op twee manieren doen via de vlaggetjes per element te wijzigen of een widget per taal in te stellen.

Dropdown-menu met vlaggen per element/widget

Het maken van een aanpassing in een andere taal is eenvoudig via de dropdown met vlaggen. Deze vlaggetjes kan je vinden bij instellingen, op extra pagina's, widgets en overal waar je een andere taal zou willen invoeren.

Voorbeeld: ga naar een extra pagina. Bij de instellingen kan je vervolgens middels de vlaggetjes switchen tussen talen. Vervolgens kan je hier tekst invoeren in de taal naar keuze.

Het voordeel van deze werkwijze?

Voorheen moest je per taal je wijzigingen opslaan en vervolgens de invoertaal wijzigen en dat voor elke taal opnieuw. Nu kun je wijzigingen in één keer doorvoeren voor Nederlands, Engels, Duits en alle andere talen, en vervolgens deze aanpassingen in één keer opslaan. Zo werk je efficiënter!

Widget per taal instellen

Je kunt er ook voor kiezen om een widget te tonen in bepaalde talen. Soms wil je op de Nederlandse pagina bijvoorbeeld een video laten zien, maar wil je deze op de Engelse pagina juist niet tonen, omdat er Nederlands gesproken wordt. Dan kun je ervoor kiezen om op de Engelse pagina op deze plek bijvoorbeeld een afbeelding te plaatsen. Het is aan te raden om hier een vervangende widget te plaatsen, omdat er anders een lege plek op de pagina ontstaat.

  1. Open de widget die alleen op de Nederlandse website moet staan.
  2. Haal bij 'Tonen voor talen' alle talen behalve Nederlands weg.
  3. Open de vervangende widget (afbeelding) die op de Engelse website moet staan
  4. Haal bij 'Tonen voor talen' alle talen behalve Engels weg.

Wanneer de invoertaal nu op Nederlands staat, zie je dat de afbeelding widget lichtgrijs wordt met een melding 'Niet weergegeven in het Nederlands'. Deze widget wordt dus niet op de Nederlandse website getoond.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.