Vertalingen - Pagina in verschillende talen

Je kunt ervoor kiezen om de content van je website (automatisch) te laten vertalen. Toch wil je misschien zelf een kleine aanpassing doen op een pagina in een andere taal. Dit kun je op twee manieren doen:

1. Invoertaal wijzigen 
2. Widget per taal instellen

Invoertaal wijzigen

De eerste optie is de invoertaal van het CMS wijzigen naar bijv. Engels, Duits of Frans. Ga naar de pagina waar je een aanpassing wilt doorvoeren en kies bovenin het scherm bij Invoertaal de taal waar je iets wilt aanpassen.

Je komt dan terecht op dezelfde pagina, maar dan in een andere taal (in dit geval Engels). Hier kun je vervolgens aanpassingen doorvoeren.

Per widget kun je de tekst aanpassen. Twee voorbeelden:

  • Rijke tekst: rechts zie je de tekst in het Nederlands en links kun je de tekst overschrijven in het Engels.

  • Button: rechts zie je de naam en de link URL in het Nederlands en links kun je de naam en de link URL overschrijven in het Engels.

Wanneer je naar de ‘voorkant’ van je website gaat, zie je het verschil tussen de Nederlandse en Engelse website. 

Op de Nederlandse website staat de Nederlandse tekst:

Op de Engelse website staat de aangepaste Engelse tekst:

Widget per taal instellen

De tweede optie is een widget tonen in bepaalde talen. Soms wil je op de Nederlandse pagina bijvoorbeeld een video laten zien, maar wil je deze op de Engelse pagina juist niet tonen, omdat er Nederlands gesproken wordt. Dan kun je ervoor kiezen om op de Engelse pagina op deze plek bijvoorbeeld een afbeelding te plaatsen. Het is aan te raden om hier een vervangende widget te plaatsen, omdat er anders een lege plek op de pagina ontstaat.

1. Open de widget die alleen op de Nederlandse website moet staan;
2. Haal bij Tonen voor talen alle talen behalve Nederlands weg;

3. Open de vervangende widget (afbeelding) die op de Engelse website moet staan;
4. Haal bij Tonen voor talen alle talen behalve Engels weg;

Wanneer de invoertaal nu op Nederlands staat, zie je dat de afbeelding widget lichtgrijs wordt met een melding Niet weergegeven in het Nederlands. Deze widget wordt dus niet op de Nederlandse website getoond.

Nu zie je op de Nederlandse website WEL de video en NIET de afbeelding:

En op de Engelse website NIET de video en WEL de afbeelding:

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.