ICY App

🇬🇧 English translation

Met de komst van de App Store is de energiesystemen koppeling met ICY omgezet naar een applicatie. In dit artikel leggen we uit hoe je deze kan installeren voor je eigen administratie(s).

1. Installeren van de applicatie
2. Accommodaties koppelen
3. Handmatig synchroniseren
4. ICY en de reservering
  4.1 Bij het in- en uitchecken meterstanden uitlezen
  4.2 Bij het overzicht van de reservering

1. Installeren van de applicatie

Om de applicatie te kunnen installeren dien je toegang te hebben tot de App Store, er komt in dit geval een marktkraampje boven in je menubalk van Booking Experts te staan. Indien je dit nog niet hebt, vraag Support om de App Store voor je te activeren.

1. Klik op het icoontje voor de App Store;
2. Kies vervolgens de ICY App;

3. Klik bij de applicatie op +Installeer;

4. Hier zie je een overzicht van wat de applicatie allemaal kan inzien in je administratie(s);
5. Kies de administratie(s) waarvoor deze applicatie geïnstalleerd moet worden en klik op Installeer;

6. De app is geautoriseerd. Klik op OK om door te gaan;

7. Kies bij Commando's voor Instellingen;

8. Voer de volgende gegevens in:
Deze gegevens kun je bij ICY opvragen:

- Gebruikersnaam*;
- Wachtwoord*;
- Organisatie*;
- Branche*;
- Schakel indien gewenst 'Warm welkom' standaard in;
- Stel het gewenste maximum amperage in;
- Stel de gewenste stapgrootte voor de amperage in;
- Stel indien gewenst een standaard amperage in.

Sla de instellingen op.

De applicatie is succesvol geïnstalleerd! 🎉

2. Accommodaties koppelen

Wanneer je de applicatie succesvol geïnstalleerd hebt, zal er een koppeling gemaakt moeten worden voor de accommodaties. Bij een overstap van de fysieke koppeling naar de app kunnen wij dit migreren, je dient dan alleen een controle uit te voeren.

1. Kies bij Commando's voor Gekoppelde accommodaties;

2. Selecteer bij de betreffende accommodatie(s) de overeenkomende accommodatie, zoals ingericht binnen ICY;

3. Sla de gekoppelde accommodaties op.

3. Handmatig synchroniseren

Het is mogelijk om alle lopende en toekomstige reserveringen naar ICY te synchroniseren. Deze handeling kun je uitvoeren mocht je het idee hebben dat de app achter loopt.

Klik hiervoor eenvoudig bij Commando's op Synchroniseer.

4. ICY en de reservering

Wanneer je de ICY applicatie geïnstalleerd hebt zijn er verschillende onderdelen waar dit terug komt bij de reservering:

1. Bij het in- en uitchecken meterstanden uitlezen;
2. Bij het overzicht van de reservering.

4.1 Bij het in- en uitchecken meterstanden uitlezen

Wanneer je een reservering in- of uitcheckt krijg je de mogelijkheid om de meterstanden van de betreffende accommodatie automatisch uit te lezen uit ICY en deze in te vullen binnen Booking Experts.

Let op! Hiervoor moet je 'meter' voor elektriciteit wel als 'Elekticiteit' worden gekenmerkt in Booking Experts.

1. Ga naar de betreffende reservering;
2. Klik op in- of uitchecken;
3. Klik op Automatisch invullen;

4.2 Bij het overzicht van de reservering

Wanneer een reservering gemaakt is op een accommodatie die gekoppeld is met ICY, kun je de gegevens van deze reservering in het ICY systeem inzien. Je krijgt dan bovenaan de reservering een knop Applicaties te zien.

Hier kun je de gegevens van de gekoppelde reservering inzien, zoals zij bij ICY bekend zijn. Je kunt deze hier ook indien gewenst wijzigen.