Expedia App

🇬🇧 English translation

De Expedia App geeft je de mogelijkheid om Booking Experts te koppelen aan Expedia en daarmee je aanbod gericht en internationaal aan te bieden. In dit artikel leggen we uit hoe je deze kan installeren voor je eigen administratie(s).

1. Soort koppeling

2. Koppeling maken - Expedia zijde

3. Koppeling maken - Booking Experts zijde

4. Administraties koppelen

5. Types koppelen aan een administratie

6. Informatie pushen

7. Reserveringen handmatig ophalen

8. Wat wordt gesynchroniseerd?

9. Ik krijg een reservering binnen van Expedia buiten Booking Experts om (via e-mail), wat moet ik doen?

10. Waarom zie ik in het koppelingsoverzicht met Expedia dat er alleen prijzen worden gesynchroniseerd en geen beschikbaarheid?

11. Kan ik in Booking Experts met Expedia Flex werken?

12. Gewijzigde productkoppeling controleren

Soort koppeling

Expedia is een push koppeling. Dit betekent dat Booking Experts de beschikbaarheid en prijzen naar Expedia doorstuurt. De beschikbaarheid en prijzen worden elke 10 minuten gesynchroniseerd. Er kan op 2 manieren gekoppeld worden met Expedia: een koppeling met  Hotel Collect of een koppeling met Expedia collect. Beide opties worden hieronder kort beschreven.

Hotel Collect

Hotel Collect is een  reseller koppeling. Dit houdt in dat je zelf het geld int. Bij boekingen die via Hotel Collect ontvangen worden, wordt enkel een gastfactuur aangemaakt. De betaling verloopt dan rechtstreeks via jou.

Expedia Collect

Expedia Collect is een  touroperator koppeling. Dit houdt in dat Expedia het geld voor je int en dit na een periode aan jou uitbetaalt. Bij reserveringen die via Expedia Collect gemaakt worden, wordt zowel een gast- als een kanaalfactuur aangemaakt. De huur (en eventuele bijkomende verplichte kosten, zoals ingesteld bij Expedia) wordt op de kanaalfactuur geplaatst. Eventuele overige kosten die direct aan de gast gefactureerd worden komen op de gastfactuur te staan.

Koppeling maken - Expedia zijde

Wil je werken met Expedia? Dan dien je als eerste contact op te nemen met je accountmanager bij Expedia. Zij maken in hun backoffice de kamers aan van de accommodaties die je wil verhuren. Hieronder vind je documentatie van hoe dit in de backoffice van Expedia verwerkt gaat worden.

De koppeling moet ingesteld worden voor het prijsmodel LOS. Om zo snel mogelijk de koppeling op de juiste manier te installeren, kan je de onderstaande screenshots meesturen aan je accountmanager.

Expedia pricing

Expedia pricing

Als de instellingen door Expedia zijn afgerond, dan zullen wij door hen hiervan op de hoogte gebracht worden. Wij zullen zorgen voor de verdere koppeling van de types.

Koppeling maken - Booking Experts zijde

Om de applicatie te kunnen installeren dien je toegang te hebben tot de App Store, er komt in dit geval een marktkraampje boven in je menubalk van Booking Experts te staan. Indien je dit nog niet hebt, vraag Support om de App Store voor je te activeren.

1. Klik op het icoontje voor de  App Store;

2. Kies vervolgens de  Expedia App;

3. Klik bij de applicatie op +Installeer;

4. Hier zie je een overzicht van wat de applicatie allemaal kan inzien in je administratie(s);

5. Kies de administratie(s) waarvoor deze applicatie geïnstalleerd moet worden en klik op  Installeer;

6. De app is geautoriseerd. Klik op OK om door te gaan.

Let op: omdat dit een kanaal is met een gastfactuur, zorg er dan voor dat de juiste betalingsregeling is ingesteld. Dit doe je via het kanaal in Booking Experts en klik dan op de blauwe bewerk knop.

De applicatie is succesvol geïnstalleerd! 🎉

Administraties koppelen

Om je aanbod op Expedia te tonen dien je per administratie een koppeling op te zetten.

1. Kies bij  Commando's voor Gekoppeld administraties;

2. Klik op   + Toevoegen;

3. Stel de volgende onderdelen in:

1. Of de koppeling actief is;
  2. Kies de administratie die je wilt koppelen;
  3. Of je werkt met Expedia Collect of Hotel Collect;
  4. Voer het Extern ID in;
  5. Stel eventueel een veiligheidsmarge in;
  6. Kies de valuta waarin je de prijzen wilt opsturen;
  7. Voeg de gekoppelde administratie toe.

Types koppelen aan een administratie

Actieve gekoppelde Booking Experts types worden gesynchroniseerd met de overeenkomende accommodaties bij Expedia.

1. Ga naar de gekoppelde administratie waarvoor je een type koppeling wilt opzetten;
2. Klik op het cijfer bij   gekoppelde types;

3. Klik op   +Toevoegen;
4. Voer de gegevens in;
5. Voeg het gekoppelde type toe.

Informatie pushen

Het is mogelijk om handmatig de huidige prijs- en beschikbaarheid informatie te pushen indien je wijzigingen voor een bepaald type direct wilt verwerken.

1. Ga naar het gekoppelde type;
2. Klik op het externe ID van het type;

3. Klik vervolgens op de knop van de gewenste actie.

Reserveringen handmatig ophalen

Het is mogelijk om, indien je het idee hebt dat de synchronisatie van Expedia achter loopt, om de reserveringen handmatig op te halen.

1. Ga naar de gekoppelde administraties;
2. Klik op het hotel ID van de administratie;

3. Klik op  Haal reserveringen op om handmatig de laatste reserveringen te synchroniseren.

Wat wordt gesynchroniseerd?

Alleen de kale huurprijzen en de beschikbaarheid worden gesynchroniseerd. De kostenposten worden niet meegestuurd en deze dien je zelf bij Expedia in te stellen.

Ik krijg een reservering binnen van Expedia buiten Booking Experts om (via e-mail), wat moet ik doen?

Het kan voorkomen dat er technische problemen zijn bij Expedia of Booking Experts. Als er in deze situatie een reservering gemaakt wordt, dan ontvang je e-mails van de reserveringen die gemaakt worden. Je dient deze reserveringen dan zelf aan te maken in Booking Experts. Indien dit veroorzaakt wordt aan de zijde van Booking Experts, dan zijn wij er al van op de hoogte en werken we al aan een oplossing. Wij stellen het op prijs als je ons op de hoogte brengt wanneer zich een (soortgelijke) situatie voordoet.

Waarom zie ik in het koppelingsoverzicht met Expedia dat er alleen prijzen worden gesynchroniseerd en geen beschikbaarheid?

Wij synchroniseren de prijzen én beschikbaarheid in één overzicht naar Expedia. Voor elke dag dat er beschikbaarheid is, sturen we de prijzen op. Is er geen beschikbaarheid? Dan versturen we voor die dag geen prijs naar Expedia.

Kan ik in Booking Experts met Expedia Flex werken?

Momenteel ondersteunen wij het Flex contract bij Expedia niet. Er kan enkel met Hotel Collect óf Expedia Collect worden gekoppeld.

Gewijzigde productkoppeling controleren

Als je bij Expedia een wijziging doet, zul je de koppelingen vanuit de App moeten controleren. Elke wijziging aan de prijs of de type instellingen bij Expedia, kunnen namelijk van invloed zijn op de koppeling. Zorg er dus voor dat je koppelingen altijd overeenkomen tussen de Booking Experts App en Expedia.

Hoe doe je dat?

1. Log in bij Expedia;
2. Ga in het linkermenu naar Kamers en Prijzen en klik dan op Kamertypes en rate plans. De volgende informatie heb je nodig;

• Hotel ID > Bovenaan in de zwarte balk;
  • Kamer ID > Naast de foto van je accommodatie;
  • Rate plan > Onder de foto, bij het actieve rate plan

3. Open nu ook de Expedia App in Booking Experts en controleer daar per type de koppelingen. Je klik op de gekoppelde types van een administratie en daar controleer je of de juiste kamer ID's gekoppeld zijn met de bijbehorende rate plan's. De nummers moeten overeenkomen.