Leeftijden instellen

🇬🇧 English translation

In dit artikel leggen we je uit hoe je de min- en maximum leeftijden van de gastgroepen kunt instellen voor je administratie. In Booking Experts gebruiken wij de volgende leeftijdsgroepen: baby's, kinderen, jongeren en ouderen. De groep volwassenen zitten tussen de maximale leeftijd van de jongeren en de minimale leeftijd van de senioren.

1. Leeftijden instellen
2. Kostenpost op basis van leeftijd(groepen)


Leeftijden instellen

Leeftijden kun je instellen door in jouw administratie de volgende stappen te volgen:

  1. Klik op het tandwieltje;
  2. Selecteer in het rechtermenu op 'Overige administratie instellingen'
  3. Navigeer in het menu naar 'Overig';
  4. Onder het kopje Reserveringen kun je de leeftijden instellen.

Standaard wordt door het systeem al leeftijden ingesteld. Hierbij wordt er gewerkt met een maximumleeftijd voor baby's, kinderen, jongeren en een minimum leeftijd voor senioren:

  • Baby's: maximumleeftijd 1 jaar
  • Kinderen: maximumleeftijd 11 jaar
  • Jongeren: maximumleeftijd 17 jaar
  • Senioren: minimumleeftijd 65 jaar

Kostenpost op basis van leeftijd(groepen)

Bij het instellen van bepaalde kostenposten kan de leeftijd(groepen) een relevante rol spelen. In veel gemeentes worden baby's uitgesloten voor toeristenbelasting. Bij het aanmaken van de kostenpost 'Toeristenbelasting' dien je baby's uit te vinken. Daarnaast zijn er tal van praktijkvoorbeelden waar je een andere prijs voor kinderen wil rekenen dan volwassenen. 

Een praktijkvoorbeeld is de kostenpost voor een extra persoon. Je kunt hier in de prijs differentiëren door een andere prijs te rekenen voor een extra kind dan voor een extra persoon binnen een andere leeftijdsgroep. Stel dat je voor een extra kind €3 wil rekenen en voor de andere leeftijdsgroepen (exclusief baby's) €4.
Als je dit in de praktijk wil gaan brengen zal je een extra kostenpost moeten maken. Één voor kinderen en één voor de andere leeftijdsgroepen. Dit kun je binnen de kostenpost aanpassen bij Prijs. Hierbij is het relevant om de instellingen rondom de leeftijden voor jouw administratie duidelijk te hebben: welke leeftijd past in welke groep?

Let op! Je kunt dit alleen doen als jouw kostenpost een per persoon of per persoon per nacht prijsberekening heeft.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.