Aankomst en vertrek schema

🇬🇧 English translation

In dit artikel leggen we je uit hoe je, naast het standaard aankomst en vertrek schema, een afwijkend schema kunt maken en kunt toewijzen aan bepaalde types.

1. Nieuw aankomst en vertrek schema maken
2. Aankomst en vertrek schema koppelen aan een of meerdere types
3. Aankomst en vertrek schema van een type inzien

4. Aankomst en vertrek schema kopiëren van een ander schema

1. Nieuw aankomst en vertrek schema maken

Per type bepaal je de aankomst- en vertrekdagen. Je bepaalt hiermee op welke dagen men mag in- en uitchecken.  Voorbeeld: Je stelt in dat 1 januari geen aankomstdag is. Hierdoor kan nooit geboekt worden met aankomst op 1 januari.

1. Ga naar het tabblad  Inrichting;
2. Kies in het rechter submenu voor  Aankomst en vertrek schema's;
3. Klik op +Nieuw schema;

4. Geef het nieuwe schema een herkenbare naam en voeg deze toe;
5. Ga naar het tabje Aankomst en vertrek en stel de gewenste gegevens in;

6. Klik onderaan in de zwarte balk op Toepassen indien je klaar bent met de aanpassingen of tussentijds wilt opslaan

2. Aankomst en vertrek schema koppelen aan een of meerdere types

Om een aankomst en vertrek schema actief te maken voor een bepaald type moet deze hieraan gekoppeld zijn. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar het tabblad Inrichting;
2. Kies in het rechter submenu voor Aankomst en vertrek schema's;
3. Kies uit de schema's die wel of niet in gebruik zijn het gewenste schema en klik op de naam hiervan;

4. Klik op Type koppelen;
5. Zoek het gewenste type op, of selecteer de gewenste types en klik onderaan de pagina op Type koppelen.

3. Aankomst en vertrek schema van een type inzien

Het is mogelijk om vanuit het type het gekoppelde aankomst en vertrek schema in te zien en of te bewerken. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar het tabblad Inrichting;
2. Kies in het rechter submenu voor Types;
3. Klik op de naam van het betreffende type;
4. Klik op het reeds gekoppelde aankomst en vertrek schema bij de gegevens van het type.

4. Aankomst en vertrek schema kopiëren van een ander schema

Het is mogelijk, wanneer je een kleine afwijking wilt maken in een bestaand schema, voor een bepaald type, om een kopie te maken van een aankomst en vertrek schema. Doorloop hiervoor de volgende stappen.

1. Maak een nieuw schema aan, zoals in hoofdstuk 1 hierboven beschreven;
2. Kies bij het tabje Aankomst en vertrek voor Kopieer van ander schema;

3. Kies het gewenste schema waarvan je de dagen wilt overnemen en klik op Kopieer.