Type aanmaken

Types zijn overkoepelende categorieën, waartoe objecten behoren. Als je bijvoorbeeld vijf dezelfde luxe chalets met sauna hebt, dan maak je deze als één type aan. Je hoeft dan maar één keer de foto's en prijzen in te voeren. In dit artikel leggen we je uit hoe je types kunt aanmaken en wat de voordelen zijn van het aanmaken van types.

Een nieuw type aanmaken

Je kunt een nieuw type aanmaken in het submenu types. Hier kun je onder andere het verhuursegment en de voorwaarden die van toepassing zijn selecteren.

Wil je een bepaald type extra onder de aandacht brengen? Dan kun je er hier voor kiezen om het type uit te lichten op de website. In de Zoek&Boek worden de uitgelichte types groter weergegeven. Let op: de functionaliteit uitgelicht is alleen bruikbaar wanneer er naast Booking Experts ook gebruik wordt gemaakt van het BEX CMS.

Naam en beschrijving

Bij de optie naam vul je de exacte naam van het type in die zowel intern als extern zichtbaar zal zijn. Daarna kun je een korte omschrijving van het type invoeren.

De korte omschrijving wordt op de website zichtbaar en afgekapt bij het gebruik van meer dan 150 tekens. We raden je dan ook aan om in minder dan 150 tekens de onderscheidende factoren en voorzieningen van het type te omschrijven.

In de omschrijving kun je dan uitgebreider ingaan op het type. Hierin kun je in volle zinnen uitleggen wat de gasten kunnen verwachten bij het boeken van het betreffende type. Daarnaast kun je alle voorzieningen van het type nog eens benoemen en overige opmerkingen toevoegen.

We raden je aan om in de omschrijving een pakkend verhaaltje te schrijven over het betreffende type, waarbij je niet alleen de benodigde informatie geeft, maar de gast ook gelijk meeneemt in de sfeer die je wilt uitstralen. Probeer hierin echter niet te veel in herhaling te vallen.

Wil je meer lezen over de unieke kenmerken en voorzieningen die je kunt toevoegen aan het type? Klik dan eens door naar dit support artikel.

Gast samenstelling

Bij het invullen van de gast samenstelling, vul je in de eerste regel altijd het totale maximum aantal personen dat is toegestaan in en daarbij vink je altijd senioren, volwassenen, jongeren, en kinderen aan. In de regels daaronder kun je verder specificeren, eventueel per leeftijdscategorie.

Je kunt hier ook het aantal baby's of huisdieren dat is toegestaan invullen. Sta je geen baby's of huisdieren toe? Dan stel je die in op 0.

Booking.com maakt geen verschil in 'kinderen' en 'baby's'. Hierdoor kunnen baby's in booking.com wel toegestaan worden, terwijl je in Booking Experts aan hebt gegeven dat het betreffende object geen baby's toestaat. Je krijgt dan in Booking Experts een melding dat de reservering van booking.com niet overgenomen kon worden, omdat de kinderleeftijd 0-1 in Booking Experts dus wel als baby gezien wordt.

Type details

Bij de type details kun je onder andere het minimum en maximum aantal te boeken nachten en de opties voor een late check-out of een reservering op de dag van vandaag invullen.

De opties voor het toestaan van een late check-out of een reservering op de dag van vandaag, gelden alleen voor de eigen kanalen. Als je deze instellingen wilt aanpassen bij een ander kanaal dan zul je contact op moeten nemen met de desbetreffende organisatie.

Het invullen van een minimum en maximum aantal te boeken nachten, heeft ook gevolgen op het samenstellen van je prijslijst. Zo heeft het instellen van een weekprijs bijvoorbeeld geen zin als je een maximum aantal te boeken nachten van 5 ingeeft.

Type voorzieningen

Je kunt per categorie de voorzieningen aanvinken die van toepassing zijn op alle objecten die gekoppeld zijn aan dit type. Mis je in de lijst voorzieningen die wel van toepassing zijn op het type? Lees dan hier hoe je nieuwe voorzieningen aanmaakt.🇬🇧🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.