Huisdieren wel/niet toestaan

Je kunt in Booking Experts per object of type bepalen of huisdieren zijn toegestaan of niet. In dit artikel vind je meer informatie over het wel of niet toestaan van huisdieren.

Huisdieren toestaan - object

Je dient per object aan te geven of huisdieren wel of niet toegestaan zijn. Dit doe je via het tabblad 'inrichting' van het betreffende object. Je kunt hierbij kiezen voor het bewerken van de bestaande inrichting, door op de dikgedrukte datum onder 'actief vanaf' te klikken, of voor het maken van een nieuwe inrichting, door op de button '+Nieuwe inrichting' te klikken. Je ziet dan meteen bovenaan het vinkje 'huisdieren toestaan'.

Door het aanmaken van een nieuwe inrichting, kun je precies terug vinden wanneer er een wijziging is doorgevoerd. Daarnaast kun je te allen tijde de oude inrichting en gemaakte afspraken nog weer inzien.

Het toestaan van huisdieren wordt niet bepaald via de voorzieningen, maar het is wel handig om hier een voorziening voor aan te maken. Door het aanmaken van deze voorziening kun je in de Zoek&Boek namelijk het filter 'huisdieren toegestaan' instellen. Hierdoor kunnen gasten direct bij het boeken, filteren op de objecten waarin huisdieren toegestaan zijn.

Aantal huisdieren - type

Op type-niveau bepaal je hoeveel huisdieren er zijn toegestaan. Dit doe je door het betreffende type te bewerken via het submenu types. Heb je van hetzelfde type een aantal objecten waarbij huisdieren wel zijn toegestaan en een aantal objecten waarbij huisdieren niet zijn toegestaan? Vul hier dan altijd het aantal toegestane huisdieren in voor de objecten waarbij huisdieren wel zijn toegestaan. Je kunt dan namelijk per object aangeven of huisdieren wel of niet toegestaan zijn.

Als je op object-niveau het vinkje 'huisdieren toestaan' aanzet, maar het aantal toegestane huisdieren op type-niveau op 0 zet, kunnen de huisdieren alsnog in geen enkel object op de reservering gezet worden. Andersom geldt hetzelfde: als je op type-niveau 2 huisdieren toestaat, maar vervolgens op object-niveau de vinkjes 'huisdieren toestaan' niet aanzet, is het nog steeds niet mogelijk om huisdieren bij te boeken.

Wil je snel controleren voor welke objecten je het vinkje huisdieren toestaan aan hebt staan? Dan kun je in het submenu objecten het filter 'huisdier toegestaan' toepassen. Je krijgt dan direct een overzicht te zien van alle objecten waarin huisdieren toegestaan zijn.

Wil je voor het toestaan van huisdieren in een object een toeslag rekenen? Bekijken dan ook eens het support artikel 'kostenpost huisdieren'.🇬🇧🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.