Huisdieren wel/niet toestaan

🇬🇧 English translation

Per accommodatie kan bepaald worden of huisdieren zijn toegestaan of niet. Dit dient bij de  Inrichting van de accommodatie aangegeven te worden. Op typeniveau bepaal je hoeveel huisdieren je toestaat. Ten slotte bepaal je in een kostenpost de prijs voor het meebrengen van een huisdier.

1. Huisdieren toestaan - Accommodatie
2. Hoeveel huisdieren - Type
3. Prijs voor huisdieren - Kostenpost
4. Veelgestelde vragen

Huisdieren toestaan - Accommodatie

Vanuit deze instelling op accommodatieniveau wordt bepaald of een reservering wel of niet geplaatst kan worden op een accommodatie waar wel of geen huisdieren zijn toegestaan.

Huisdieren toestaan:

1. Ga naar  Inrichting;
2. Naar het subtabblad  Accommodaties;
3.  Kies het object dat veranderd dient te worden;
4. Ga naar  Inrichting;

5. Klik op de datum

6. Hier kunnen huisdieren aan- en uitgevinkt worden.

Let op: het toestaan van huisdieren wordt dus niet bepaald door kenmerken.

Hoeveel huisdieren - Type

Per type kun je een maximaal aantal huisdieren vaststellen.

1. Ga naar het tabblad Inrichting;
2. Klik in het rechtermenu op Types;
3. Klik op het gewenste type en kies voor Bewerk of maak een nieuw type aan door te klikken op de button +Nieuw;

4. Bij Van toepassing op samenstelling kun je het maximaal aantal huisdieren aangeven;
5. Klik onderaan op  Type bewaren.

Prijs voor huisdieren - Kostenpost

Bij het invoeren van het gezelschap voor zowel de frontoffice als de backoffice kan er aangegeven worden hoeveel huisdieren er meegenomen worden. Hier kun je automatisch een toeslag voor laten berekenen.

1. Ga naar het tabblad  Inrichting;
2. Kies in het rechter submenu voor  Kosten;
3. Maak een nieuwe kostenpost aan of bewerk een bestaande kostenpost;
4. De prijsberekening dient als per huisdier per nacht ingesteld te worden;
5. Geef bij selecteerbaarheid ingesteld te worden in  Altijd

Wanneer in het gezelschap wordt aangegeven dat huisdieren worden meegenomen dan wordt automatisch de prijs per huisdier per nacht in rekening gebracht.

Het is mogelijk om per accommodatietype te bepalen wat het maximaal aantal huisdieren is dat meegenomen mag worden. Dit bepaal je dus niet met een kostenpost.

Veelgestelde vragen

• Ik heb de kostenpost aangemaakt, maar deze kan ik nu niet op de bestaande reservering plaatsen, wat nu?

Wanneer je een verplichte kostenpost aanmaakt wordt deze niet in het selectie overzicht van kostenposten bij de reservering getoond. Dit omdat de kostenpost verplicht bij het maken van de reservering had moeten worden toegepast.

Daar de reservering al gemaakt is, worden deze stappen niet meer doorlopen. Om deze kosten aan de factuur toe te voegen dient er een herberekening gedaan te worden. Hiervoor kun je een nieuwe factuur laten berekenen door bij het aantal personen op 'vervang huidige factuur' te klikken.

Als de factuur vervangen wordt, zullen de huidige kostenposten per persoon of huisdier aangepast worden aan de nieuwe gastgroep.