Kostenpost huisdieren

Prijs voor huisdieren - kostenpost

Bij het invoeren van het gezelschap voor zowel de frontoffice als de backoffice, kan er aangegeven worden hoeveel huisdieren er meegenomen worden. Hier kun je automatisch een toeslag voor laten berekenen. Hiervoor dien je de volgende stappen te ondernemen:

1. Maak een nieuwe kostenpost aan via het submenu kostenposten genaamd 'huisdieren'.
  2. Stel het soort kostenpost bij de algemene instellingen in op 'huisdieren'.
  3. Zet de selecteerbaarheid op verplicht, zodat de kostenpost altijd berekent wordt als er in de gastsamenstelling huisdieren voorkomen.
  4. Zet de prijsberekening op 'per huisdier per nacht' en vul de prijs per nacht in.

Het aantal toegestane huisdieren wordt bepaald op type-niveau. Dit bepaal je dus niet met een kostenpost. Wil je meer lezen over het wel of niet toestaan van huisdieren in je objecten of types? Bekijk dan dit support artikel.

Heb je de kostenpost voor huisdieren aangemaakt en wil je deze op een bestaande reservering plaatsen? Dan dien je een herberekening te doen. Je kunt hiervoor een nieuwe factuur laten berekenen door bij het reisgezelschap op 'vervang huidige factuur' te klikken. De factuur wordt dan vervangen en de nieuwe kostenpost per huisdier aangepast.