Late check-out

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een late check-out binnen Booking Experts kunt verwerken. 

Late check-out instellen

Op type-niveau stel je in of een late check-out toegestaan is en tot welk tijdstip gasten mogen uitchecken. Via het submenu types kun je het betreffende type bewerken en daar vind je onder het kopje 'details' de optie tot late check-out. Bij het aanvinken van de 'late check-out toestaan', verschijnt ook direct de balk waarin je kunt aangeven welke uitchecktijd er geldt bij een late check-out.

Je kunt hier ook instellen of een late check-out alleen via de backoffice ingeboekt kan worden, of ook via de Zoek&Boek en externe kanalen. Om het mogelijk te maken dat de gast bij het boeken zelf kan kiezen voor een late check-out, vink je de optie 'late check-out toestaan om gekozen te worden door de gast' aan.

Denk na het instellen van de late check-out ook aan het aanmaken van een kostenpost voor deze extra service. Meer over het aanmaken van de kostenpost 'late check-out', vind je hier.

Late check-out in de backoffice

Wanneer je de late check-out op type niveau hebt toegestaan en als kostenpost hebt ingesteld, kun je deze toevoegen aan een reservering. Dit kan zowel tijdens het maken van een reservering als naderhand. Het opboeken van de late check-out kan door in de reservering onder het kopje 'reservering' te klikken op de button 'meer...' en vervolgens op late check-out. De late check-out wordt dan automatisch toegevoegd.

Om een late check-out te kunnen opboeken is het vereist dat de vertrekdatum niet bezet is door een andere reservering. Wanneer een late check-out op tijd geboekt wordt, blokkeert Booking Experts automatisch de nacht van uitchecken.

Weergave reserveringen met late check-out

In Booking Experts kun je terug vinden dat de gast een late check-out heeft bijgeboekt in het planbord, het reserveringsoverzicht en in de reservering zelf. In het reserveringsoverzicht en de reservering zelf wordt dit aangegeven door middel van een label. In het planbord zie je dat de reservering een dag langer doorgetrokken is, omdat Booking Experts dus automatisch de nacht van uitchecken blokkeert. Als je dan op de betreffende reservering klikt in het planbord, wordt er ook aangegeven dat het gaat om een boeking met een late check-out.


🇬🇧🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.