Kostenpost late check-out

Nadat je op type-niveau de late check-out hebt ingesteld, kun je een kostenpost aanmaken zodat de gast extra betaald voor het bijboeken van de late check-out. Hiervoor dien je de volgende stappen te ondernemen:

1. Maak een nieuwe kostenpost aan via het submenu kostenposten genaamd 'late check-out'.
  2. Stel het soort kostenpost bij de algemene instellingen in op 'late check-out'.
  3. Zet de selecteerbaarheid op verplicht, zodat de kostenpost altijd berekent wordt als er een late check-out bijgeboekt wordt.
  4. Zet de prijsberekening op 'per verblijf' en vul de kosten in van een late check-out.
  5. Zet onder het kopje 'geldigheid' het vinkje 'kosten voor late check-out' aan. Hierdoor zorg je ervoor dat deze kostenpost als kosten voor een late check-out wordt gezien.

Wil je de gast de mogelijkheid geven om tijdens het boeken voor een late check-out te kunnen kiezen? Dan hoef je tijdens het aanmaken van de kostenpost bij selecteerbaarheid dus niet te kiezen voor de optie 'selectie door gast'. Deze optie zorgt er namelijk voor dat gasten kunnen kiezen of ze wel of niet willen betalen voor de late check-out en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn...