Inrichting kassa

🇬🇧 English translation

De kassa kan gebruikt worden voor het afrekenen van kleine artikelen die per pin of contant worden betaald. In dit supportartikel leggen we uit hoe je de kassa het beste kunt inrichten. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan onder aan de pagina bij de gerelateerde artikelen. Wellicht dat deze artikelen je verder kunnen helpen.

1. Hoe maak ik een kassa aan?
Alvorens je met de Kassa gaat werken zul je tenminste één kassa moeten aanmaken. Hiervoor navigeer je naar het tabblad  Kassa en klik je vervolgens op Nieuwe Kassa;

Geef de kassa een  Naam en bepaal hoeveel geld er minimaal in de kassa aanwezig moet zijn. Op basis van dit bedrag wordt de kassa ook afgesloten Klik vervolgens op Kassa toevoegen om de kassa aan te maken.

2. Kan ik meerdere kassa's aanmaken?
Dat is geen probleem. Er zit in principe geen maximum aan het aantal kassa's dat je aanmaakt in Booking Experts. Je zou per kassalade een aparte kassa aan kunnen maken.

3. Kan ik met meerdere computers op dezelfde kassa werken?
Dat kan! We registreren de bonnen en wanneer medewerkers met hun eigen login werken kun je altijd terugvinden wie de bon heeft gemaakt. Je hoeft dus niet per medewerker een aparte kassa te maken.

4. Hoe maak ik een kassaproduct aan?
Je zult eerst een kassa moeten aanmaken zoals uitgelegd in (link naar punt 1). Als je een kassa hebt aangemaakt dan kun je in het menu van de kassa in het rechter submenu klikken op Producten. Klik vervolgens op Nieuw kassaproduct om een nieuw product toe te voegen. Note: Een productomschrijving kan maximaal 15 tekens lang zijn.

5. Wat is de beste grootte om afbeeldingen in de kassa toe te voegen?
Bij het toevoegen van een afbeelding kun je het beste het formaat 140 X 105 of alles in diezelfde schaalgrootte aanhouden, bijvoorbeeld 280 X 210. Een kassa afbeelding wordt bij het opslaan verkleind naar 140 X 75.

6. Kan ik een kassaproduct verwijderen?
Het is geen probleem om een kassaproduct dat je niet meer aanbied te verwijderen. Dit heeft geen gevolgen voor de producten die al zijn afgerekend. Om een product te verwijderen navigeer je naar het tabblad  Kassa en kies je in het rechter submenu voor Producten. Klik op de naam van het product dat je wil verwijderen en klik op Verwijder.

7. Hoe kan ik een prijs van een kassaproduct aanpassen?
Je kunt altijd prijzen aanpassen. Deze prijzen worden dan vanaf het moment van aanpassen de nieuwe prijs voor het product. Dit heeft verder geen invloed op de reeds gemaakte bonnen. Om een product te bewerken navigeer je naar het tabblad  Kassa en kies je in het rechter submenu voor Producten. Klik op de naam van het product dat je wil bewerken pas de prijs aan.

8. Kan ik kassaproducten groeperen in categorieën?

Op dit moment is dat niet mogelijk. Je zult per item een los product moeten aanmaken. Waarom een categorie toevoegen? Categorieën zou je willen toevoegen als je van een bepaald item meerdere soorten hebt. Denk bijvoorbeeld aan een krant. Je zou dan het kassaitem willen koppelen aan de categorie zodat je alleen een button krant hebt. Klik je daarop dan heb je de mogelijkheid om de juiste krant te kiezen. Het overzicht van de kassa is in dat geval veel rustiger. Vind je dit een mooie toevoeging? Breng je stem op deze ontwikkeling uit.

9. Hoe wijzig ik de volgorde van de kostenposten?
Je kunt zelf de volgorde van de kostenposten bepalen door de kassaproducten te verslepen.

10. Kan ik een kostenpost aanmaken zonder prijs?
Het is niet mogelijk om een product toe te voegen zonder prijs. Wel is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld twee producten van € 0,- in te voeren, één met 9% BTW en één met 21% BTW. Wanneer deze vervolgens geselecteerd zijn kan handmatig de prijs worden aangepast naar het gewenste bedrag. Door op de prijs te klikken in de bon kun je deze aanpassen.

11. Hoe kan ik een kassa verwijderen?
Het is niet mogelijk om een kassa te verwijderen. Zodra er acties zijn uitgevoerd op de kassa (kassatellingen, toegevoegde bonnen etc.) heeft het verwijderen van een kassa grote gevolgen voor de financiële administratie. Daarom is het niet mogelijk om kassa's te verwijderen.