Kassa Financieel

🇬🇧 English translation

In dit artikel krijg je antwoord op veel gestelde vragen die betrekking hebben op de financiële verwerking van de Kassa module in Booking Experts. Heb je een vraag over de inrichting van de module of over het gebruik van de Kassa? Check dan de gerelateerde artikelen onder aan deze pagina. 

1. Kan ik de datum van een kassabon aanpassen?
2. Hoe worden de kassabonnen gejournaliseerd?
3. Wat is het verschil tussen kassaverschillen en betalingsverschillen?
4. Wat is het verschil tussen de in Booking Experts aangemaakte rekeningen contant en kassa tussenrekening?


Kan ik de datum van een kassabon aanpassen?

Het is niet mogelijk om de datum van een kassabon achteraf aan te passen. Is er een verschil bij het opmaken van de kassa en ben je vergeten een bon aan te slaan, dan kun je op dat moment de kassabon maken en de kassa sluiten


Hoe worden de kassabonnen gejournaliseerd?

Bij een transactie op de kassa maken wij hiervan een journaalpost. Op deze journaalpost splitsen wij de bedragen uiteen. Bij het aanslaan van een product wordt het geboekt op kassa tussenrekening. Op het moment van betalen wordt het geboekt op rekening contant of pin.Wat is het verschil tussen kassaverschillen en betalingsverschillen?

Kasverschillen hebben betrekking op de contante betalingen. Betalingsverschillen hebben betrekking op de pin betalingen. En daarmee dus de verschillen die op beide betaalmethodes hebben plaatsgevonden.Wat is het verschil tussen de in Booking Experts aangemaakte rekeningen contant en kassa tussenrekening?

De kassa tussenrekening is de rekening waar het geld uit de kassa tijdelijk op komt te staan. Dit is dus echt een debiteuren/tussenrekening zoals de 1300 is voor reserveringen: vervolgens wordt het doorgeplaatst naar de uiteindelijk rekening, dat is dan de 1000 contant > indien het gaat om contante betalingen via de kassa. Als je een willekeurige kassabon opent, dan kan je zien hoe dit precies gejournaliseerd wordt.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.