HControl App

🇬🇧 English translation

Door gebruik te maken van de HControl - Booking Experts integratie ontstaat de mogelijkheid om gasten toegang te geven tot de accommodatie via pincodes.

1. Installeren van de applicatie

Om de applicatie te kunnen installeren dien je toegang te hebben tot de App Store, er komt in dit geval een marktkraampje boven in je menubalk van Booking Experts te staan. Indien je dit nog niet hebt, vraag Support om de App Store voor je te activeren.

1. Klik op het icoontje voor de   App Store
2. Kies vervolgens de Hcontrol App;

3. Klik bij de applicatie op     Installeer;

4. Hier zie je een overzicht van wat de applicatie allemaal kan inzien in je administratie(s);
5. Kies de administratie(s) waarvoor deze applicatie geïnstalleerd moet worden en klik op   Installeer;

6. De app is geinstalleerd.

2. Instellen Hcontrol Systemen

1. Klik nu op ga terug naar Booking Expert en klik vervolgens op Instellen Hcontrol Systemen:

2. Vink alle accommodaties aan die met het systeem van Hcontrol gaat werken.

Je kunt in Booking Experts controleren welke accommodatie je op actief moet zetten door te kijken naar de accommodatie naam, dat is het accommodatie nummer in Booking Experts.

3. Codes versturen

Via de koppeling met Hcontrol kan je middels een auto-email de codes versturen naar de gast.  Je kunt gebruik maken van de Tag: {{ reservation.access_code }}. Deze vind je ook in het dropdown menu van de reserveringseigenschappen.

Het is ook mogelijk om deze tag te gebruiken in de standaard sjablonen.

We raden je echter aan om deze tag te gebruiken in een auto email, je hebt dan de mogelijkheid om vanuit de reservering de code opnieuw te versturen.

4. Afwijkende aankomst en vertrek tijden.

In Booking Experts kun je per type een aankomst en vertrektijd instellen. Hier houdt de koppeling rekening mee, dus stel een gast mag vanaf 15 uur inchecken dan werkt de code ook pas vanaf 15 uur. Wil je hiervan afwijken kan je dit instellen bij de Hcontol instellingen via 'Extra uren'. Het aantal uren wat je hier instelt is zowel voor in als uitchecken. Stel je mag van 15 uur inchecken en moet voor 11 uur uitchecken en je hebt 2 ingesteld, dan kan je vanaf 13 uur de code gebruiken bij inchecken. Bij vertrek geldt het zelfde en is de code geldig tot en met 13 uur.