Voorkeurskosten

Wanneer je kosten in rekening wilt brengen wanneer er gekozen wordt voor een specifiek object of voor een object met specifieke voorzieningen dan kan je hier een kostenpost "voorkeurskosten" voor maken.

Voorkeurskosten voor het kiezen van specifiek object

Wanneer een gast kiest voor een specifiek object kan je hiervoor voorkeurskosten in rekening brengen. Hiervoor dien je de volgende stappen te nemen:

  1. Maak een nieuwe kostenpost aan via het submenu kostenposten genaamd 'voorkeursboeking'.
  2. Stel het soort kostenpost bij de algemene instellingen in op 'voorkeurskosten'.
  3. Zet de selecteerbaarheid op verplicht, zodat de kostenpost altijd berekent wordt als de gast een specifiek object op de kaart reserveert.
  4. Zet de prijsberekening op 'per verblijf' en vul de kosten in van een voorkeursboeking.
  5. Zet onder het kopje 'geldigheid' het vinkje 'geldig bij kiezen specifiek object' aan. Hierdoor zorg je ervoor dat deze kostenpost als kosten voor een voorkeursboeking wordt gezien.

Je kunt de voorkeurskosten ook per periode laten verschillen. Wil je in het laagseizoen bijvoorbeeld lagere, of zelfs geen, voorkeurskosten rekenen? Dan kun je dit middels prijsdrempels of periode groepen inregelen.

Voorkeurskosten voor het kiezen van een specifieke voorziening

Kan een gast kiezen voor een object met een specifieke voorziening zoals een hottub, sauna of een object gelegen aan het water? Ook hier kan je voorkeurskosten voor rekenen. Deze kosten worden dan enkel berekend als de gast bewust voor deze kenmerken kiest tijdens het boekingsproces. Hiervoor dien je de volgende stappen te nemen:

  1. Maak een nieuwe kostenpost aan via het submenu kostenposten.
  2. Stel het soort kostenpost bij de algemene instellingen in op 'voorkeurskosten'.
  3. Zet de selecteerbaarheid op verplicht, zodat de kostenpost altijd berekent wordt als de gast voor een specifieke voorziening kiest.
  4. Zet onder het kopje 'geldigheid' het vinkje 'geldig bij kiezen van voorzieningen' aan. Hierdoor zorg je ervoor dat deze kostenpost als kosten voor de specifieke voorziening worden gezien.

Wil de dat voor alle objecten met deze voorzieningen standaard kosten berekend worden? Dus niet enkel wanneer de gast er zelf voor kiest? Lees dan het artikel: kostenpost koppelen aan voorzieningen.


🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.