SEPA Machtigingsformulier

Wanneer je niet wilt werken met het innen van borg en je de mogelijkheid hebt om bij de klant dit middels automatische incasso te doen, dan kun je werken met een SEPA machtiging. Door middel van een SEPA Machtigingsformulier geeft de gast toestemming om een bepaald bedrag te incasseren. Hiervoor ben je het IBAN-nummer van de gast nodig.

SEPA Machtigingsformulier activeren

Het activeren van het SEPA Machtigingsformulier doe je door bij Administratie instellingen het vakje 'Activeer SEPA machtiging' aan te vinken.

Om te kunnen, en mogen incasseren, heb je een incassant-ID nodig. Dit is een uniek nummer, wat gebaseerd is op jouw KVK nummer. Dit kun je aanvragen bij de bank en wordt aangemaakt wanneer je een incassocontract bij de bank afsluit.

SEPA Machtigingsformulier aanmaken

Per reservering

Als het IBAN-nummer bekend is, kun je onder de reservering onder de knop 'meer' het 'SEPA formulier' aanklikken. Het machtigingsformulier wordt automatisch aangemaakt op basis van de gegevens wat reeds is ingevuld.

Per aankomstdag

Wanneer je in tabblad Overzicht zit, klik je bovenaan op 'Exporteer'. Vervolgens klik je op 'SEPA formulieren'. Nu komen alle machtigingsformulieren naar voren die op die desbetreffende dag aankomen.

Zorg ervoor dat je het sjabloon 'Verzoek gast om IBAN-nummer' aan hebt staan. Op deze manier ontvangen gasten 2 dagen voor aankomst een mail met het verzoek om het IBAN-nummer in te vullen.