SEPA betaalbatch aanmaken, bevestigen en bewerken

Als je in bulk betalingen wilt doen aan gasten of eigenaren, dan kun je gebruik maken van een SEPA betaalbatch. Voor het aanmaken van een SEPA betaalbatch, heb je een IBAN-nummer van de gast nodig.

Zorg ervoor dat je het sjabloon 'Verzoek gast om IBAN-nummer' aan hebt staan. Op deze manier ontvangen gasten 2 dagen voor aankomst een mail met het verzoek om het IBAN-nummer in te vullen.

Betaalbatch aanmaken

Via te betalen facturen is het mogelijk om een betaalbatch aan te maken. Wanneer je een selectie maakt door middel van de filters, worden de juiste facturen getoond.

Selecteer de facturen met de selectievakjes. Klik op de gele balk op '+betaalbatch maken'. Geef een onderwerp op. Zodra je het onderwerp hebt opgegeven, zie je een overzicht van de betaalbatch. Deze kun je exporteren. Vervolgens lees je het bestand in bij de bank. Is de betaling betaald? Bevestig de terugbetaling dan in Booking Experts. Hiermee worden de terugbetalingen gemarkeerd als voldaan.

Het maximum bedrag voor het aanmaken van een betaalbatch is bij de meeste banken € 10.000. Is je bedrag hoger? Splits het dan op.

Selecteer alleen facturen met een ingevoerd IBAN-nummer, hiervoor kun je bij de filtering een vinkje aanzetten. Alleen facturen die gekoppeld zijn aan een IBAN-nummer kunnen via een batch bestand door de bank uitbetaald worden.

Betaalbatch bevestigen en exporteren

Als je de betaalbatch nog niet hebt bevestigd, dan kun je deze bovenaan 'exporteren'. Is de batch al wel bevestigd? Dan zal je dit eerst terug moeten draaien. Vervolgens kun je de batch opnieuw downloaden.

Betaalbatch bewerken

Heb je een factuur gewijzigd en wil je de betaalbatch wijzigen? Geen probleem! Klik op het juiste onderwerp om de factuur te openen. Rechts bovenaan heb je de mogelijkheid om de facturen terug te draaien, vervolgens kun je de batch opnieuw downloaden.