Afrekenmoment

Booking Experts stuurt op gelijke periodes voor de afrekeningen. Hierdoor zullen altijd kalendermaanden worden afgerekend tenzij je hier specifiek van afwijkt.


Voorbeeld

Stel een eigenaar wordt op 15 maart eigenaar van het object, dan zal de eerste afrekening (indien maandelijks) op 1 april plaatsvinden over de periode van 15 maart tot en met 31 maart. De volgende afrekening zal plaatsvinden op 1 mei en deze zal de gehele maand april afrekenen.

Wil je dat afrekeningen van een nieuwe eigenaar gelijk lopen met overige afrekeningen? 

Je verstuurt de verhuurafrekening altijd per periode, op einddatum van de periode. Nu is er een nieuwe eigenaar die per 18 januari een commissieafspraak per maand heeft. In het overzicht zie je dan een groep met 1 verhuurafrekening voor de periode 18-01 t/m 17-02. Je wilt graag dat deze gelijk gaat lopen met de andere afrekeningen, namelijk op de laatste dag van de maand. Je kunt dan handmatig de einddatum van de af te rekenen periode aanpassen naar 31-01. De eigenaar rekent dan eenmalig af over een halve maand. Vanaf februari ontvangt de eigenaar dan ook op elke laatste dag van de maand de afrekening.

Afrekenen ten opzichte van de startdatum van de afspraak

Booking Experts stuurt op gelijke periodes voor de afrekeningen. Hierdoor zullen altijd kalendermaanden worden afgerekend.

Indien je dit niet wenst, maar wenst af te rekenen ten opzichte van de startdatum van de afspraak dien je het vinkje aan te zetten bij Reken af ten opzichte van de startdatum van afspraken.

Het systeem zal dan in het voorbeeld van hierboven een afrekening maken van 18 januari tot en met 17 februari.


🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.