Poulesysteem

Binnen een poule afspraak delen eigenaren de omzet uit de verhuur middels een vooraf ingestelde verdeelsleutel.


Aan een poulesysteem kun je meerdere objecten toevoegen. Per dag dat de eigenaar niet zelf reserveert krijgt elke object het ingestelde aantal punten. Om een eigenaar te motiveren niet in het hoogseizoen zijn eigen object te reserveren, kun je er voor kiezen om in deze periode meer punten toe te kennen. Een eigenaar wil zoveel mogelijk punten, want dan krijgt hij meer uitbetaald. Aan het einde van een periode wordt de gehele omzet bij elkaar opgeteld en ontvangt de eigenaar een verhuurafrekening.


De berekening is als volgt: Aantal punten / totaal aantal punten * totale verhuur omzet = Bedrag op de verhuurafrekening.

Last minute boekingen

Stel dat de object niet verhuurd wordt, dan heeft de eigenaar over het algemeen de mogelijkheid alsnog, als last-minute, zijn object te boeken. Een last-minute boeking zal niet ten laste van de punten komen. Het object zou anders toch leeg zijn. Hoeveel dagen voor aankomst telt als last-minute, bepaal je bij het maken van de afspraak. Vaak is dit 3 of 7 dagen. 


Bij een poulesysteem geef je ook een commissie percentage in. Meer informatie over het invoeren van en de berekening van een percentage commissie lees je hier.

Kostenposten doorberekenen aan eigenaar in poulesysteem

Wanneer je kostenposten wilt doorberekenen aan een eigenaar in een poulesysteem voeg je deze kostenpost(en) toe aan de commissie afspraak. Na het toevoegen van de kostenpost vink je het vakje neem op in poule aan. Laat je dit vinkje uit dan zal de kostenpost 1 op 1 doorberekend worden aan de eigenaar van het object.


🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.