Preview Changes will not be visible to customers until published.

Pouleafrekeningen

In het overzicht van de pouleafrekeningen worden de gemaakte pouleafrekeningen weergegeven.


Je kan filteren op een specifieke periode en/of een poule. Je kunt in dit overzicht ook een nieuwe afrekening maken. Door op het totaalbedrag van de gemaakte pouleafrekening te klikken kun je de uitgebreide weergave van een pouleafrekening inzien. Daarnaast kan je hier een conceptfactuur maken, een afrekening kopiëren, herberekenen, een concept correctiefactuur maken en de afrekening verwijderen.

Nieuwe pouleafrekening maken

In het overzicht van de pouleafrekeningen klik je op nieuw. Selecteer de gewenste poule en start- en einddatum. Voeg de pouleafrekening toe.

Nadat er op de button Pouleafrekening toevoegen is geklikt, wordt er een nieuwe pouleafrekening klaargezet. Vervolgens kun je controleren of alles correct is afgerekend. 

Let wel, deze pouleafrekening is wel gemaakt, maar heeft nog geen factuur. Deze afrekening heeft de status Nieuw. Klik je in het overzicht van de pouleafrekeningen op het bedrag van de nieuwe pouleafrekening dan kan je een conceptfactuur maken. De pouleafrekening krijgt de status concept.

Conceptfacturen versturen

Na het maken van de conceptfacturen zie je deze terug op het tabblad Financieel bij facturen en vervolgens het tabblad concept.

Vanuit dit overzicht kun je de conceptfacturen versturen. De pouleafrekening krijgt dan de status verstuurd.

Bekijken poulestatistieken

Binnen een poule afspraak delen eigenaren de omzet uit verhuur middels een vooraf ingestelde verdeelsleutel. Aan een poulesysteem kun je meerdere accommodaties toevoegen. Per dag dat de eigenaar niet zelf reserveert krijgt elke accommodatie één punt. Aan het einde van een periode wordt de gehele omzet bij elkaar opgeteld en ontvangt de eigenaar een verhuurafrekening.


De berekening is als volgt: Aantal punten / totaal aantal punten * totale verhuur omzet = Bedrag op de afrekening.


Klik je in het overzicht van de pouleafrekeningen op het bedrag van een pouleafrekening dan kan je in dit scherm klikken op poulestatistieken om deze te bekijken.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.