Boekingen meten van niet gekoppelde kanalen

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je boekingen van niet gekoppelde kanalen kunt meten.

1. Stap 1: Maak eerst een kanaal aan
2. Stap 2: Maak speciale links naar je website

Ook voor partijen waar je geen "automatische" koppeling mee hebt kun je toch reserveringen meten. Door een speciale waarde toe te voegen aan de links die een partij gebruikt om bezoekers door te sturen naar jouw website.

Stap 1: Maak eerst een kanaal aan

Als je het kanaal al hebt aangemaakt kun je doorgaan naar de volgende stap.

1. Ga via het tandwieltje rechts bovenin naar Administratie instellingen;
2. Kies in het rechter submenu voor Kanalen;
3. Klik op Nieuw om een nieuw kanaal toe te voegen;
4. Selecteer Overig om zelf een kanaal aan te maken;

5. Vul de gegevens van het kanaal in;
6. Vul bij Referrer een uniek kenmerk in (zonder spaties en vreemde tekens). Dit unieke kenmerk gebruiken we om reserveringen te meten. Als voorbeeld: ruudsreisbureau (de naam van het kanaal);

7. Klik tot slot op Kanaal toevoegen.

Stap 2: Maak speciale links naar je website

Door de parameter ' Referrer' met de waarde "ruudsreisbureau" toe te voegen aan de links naar je website zullen reserveringen gekoppeld worden aan het kanaal.

Voorbeelden:

• https://www.specialvakanties.nl?referrer=ruudsreisbureau
  • https://www.specialvakanties.nl/kortingsacties?referrer=ruudsreisbureau
  • https://www.specialvakanties.nl/reserveren?referrer=ruudsreisbureau