Kanaal aanmaken

🇬🇧 English translation

In dit artikel wordt uitgelegd wat het verschil is in kanalen en hoe je een kanaal in Booking Experts kunt aanmaken.

1. Kanaal aanmaken
2. Algemeen
3. Prijsfactor instellen
4. Betalingsregeling
5. Facturatie
6. Contactgegevens

Je kunt kanalen instellen. Deze kanalen kun je bijvoorbeeld aan reserveringen koppelen. Hierdoor kan je in de statistieken filteren op kanalen, zodat je een goede splitsing ziet in het kanaal waar een reservering gemaakt is. 


Kanaal aanmaken

1. Ga via het tandwieltje rechts bovenin naar Administratie instellingen;
2. Kies in het rechter submenu voorKanalen;
3. Klik opNieuw om een nieuw kanaal toe te voegen;
4. Selecteer een kanaal uit de lijst of kies voor Overig om zelf een kanaal aan te maken.


Algemeen

Wanneer je een nieuw kanaal aanmaakt welke niet standaard in de lijst voorkomt, dan is het belangrijk om te weten hoe de facturatie verloopt. In je zelf de betalingen of doet het kanaal dat voor jou? Op basis daarvan is het kanaal een touroperator of een reseller. Bij een touroperator verloopt de betaling namelijk via het kanaal, bij een reseller incasseer je zelf.

Als er sprake is van een API-koppeling kun je bepalen of de andere partij ook alle gegevens mag inzien van jouw reserveringen (dus ook van reserveringen die niet via dit kanaal zijn gemaakt). Dit kan voor die partij handig zijn voor bijvoorbeeld marketingdoeleinden. In andere gevallen kan je dit uitlaten. 

Moet het verloop van een reservering via het kanaal hetzelfde zijn als een 'eigen website' reservering? Dan kan je dit vinkje aanzetten. In alle andere gevallen, kun je het vinkje uitlaten. 


Prijsfactor instellen

Je kunt de prijzen voor reserveringen die via het betreffende kanaal binnenkomen met een bepaald percentage verhogen. Of juist verlagen. De prijsfactor staat standaard ingesteld op 1,0, dit betekent dat er geen korting of verhoging ingesteld staat. Mocht je dan 1,1 invoeren, dan betekent het dat je de prijs verhoogt met 10%. Vul je hier 0,9 in, dan wordt de prijs verlaagd met 10%. Je kunt dit bij alle kanalen naar wens instellen. De prijsberekening wordt verwerkt in de huur en is niet zichtbaar voor de gast.

Let op: als je een prijsfactor invoert onder 1,0 betekent het dat je een ‘korting’ via dit kanaal verwerkt voor alle types ten opzichte van je prijslijst. Als je dus 0,0 invoert, betekent het dat je 100% korting geeft.


Betalingsregeling

Voor elk kanaal kun je de betalingsregeling instellen. Indien het kanaal een reseller is, dan is het alleen mogelijk om de betalingsregeling voor gastfacturen in te stellen. Wanneer het kanaal een touroperator is, dan dien je voor zowel de kanaal- als gastfactuur de betalingsregeling in te stellen. 


Facturatie

Bij facturatie kun je bepalen hoe een reservering verwerkt moet worden:
   - Mag een reservering direct bevestigd worden of moet dit handmatig gebeuren?
   - Moet er een kanaalfactuur gestuurd worden naar het kanaal?
   - Wordt de gastfactuur voldaan bij aankomst?

Geef aan hoeveel dagen na de einddatum van de reservering de kanaalfactuur voldaan moet zijn. Indien meerdere valuta van toepassing zijn kun je bepalen middels welke valuta er bij dit kanaal gerekend dient te worden.


Contactgegevens

Vul de contactgegevens in van het kanaal en sla de wijzigingen op.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.