Statistieken module

In de statistieken module vallen meerdere onderdelen. In dit artikel leggen wij het verschil uit.

Dashboard

In het dashboard zie je een overzicht van 5 belangrijke statistieken. Het aantal boekingen, de totale gerealiseerde omzet, huuromzet, bezetting en de beoordelingen. Meer informatie over de verschillende statistieken lees je in dit artikel: Statistieken

Explorer

In de explorer kan je zelf bepalen welke statistiek je wilt zien. Hier selecteer je eerst het type statistiek. Vervolgens bepaal je voor welke periode je de statistieken wilt zien, of je deze per dag, week, maand, kwartaal of jaar wilt zien én of je deze wilt vergelijken.

Daarna is het mogelijk om filters toe te voegen. Denk aan bijvoorbeeld een filter op segment, objectlabel, object type of verblijfsduur. Ook is het mogelijk om te filteren op een specifiek arrangement of kortingsactie.

Klik je op de balk in de tabel dan zie je welke reserveringen hieronder vallen. Zoek je dus alle reserveringen waarop een bepaald arrangement toegepast is? Dan is dit via de statistieken heel makkelijk terug te vinden.

De statistieken zijn te exporteren naar excel. Daarnaast kan je met de + Toevoegen aan rapportage knop de statistiek toevoegen aan een rapportage.

Bezoeken

Overzicht van het aantal verbleven nachten per periode, gesorteerd op het land van herkomst van de gast (exclusief eigenaren reserveringen). Te filteren op op vertrek of aankomst.

Rendement

In dit overzicht vind je het rendement per object terug. Filteren is mogelijk op periode, segment, commissietype en type. Daarnaast is het mogelijk om niet verhuurde objecten ook te tonen door het vinkje aan te zetten. Per object wordt de naam van de eigenaar, de commissie afspraak de binnen gekomen huur omzet en de uitbetaalde huuromzet weergegeven. Het verschil tussen de huur omzet en de uitbetaalde omzet is het rendement.

Huurverdeling

Overzicht van gerealiseerde huur en de te realiseren huur. Klik op een type om de bijbehorende objecten met elkaar te vergelijken. Hier kan de prioriteit per object aangepast worden indien gewenst. Eigenaar reserveringen worden wel of niet meegerekend afhankelijk van de verhuur prioriteit op het park. De verhuur prioriteit is te bepalen in de administratie-instellingen op het tabblad eigenaren. Hoe donkerder groen de balk hoe hoger de huur is.

Reserveringsdistributie

Overzicht van het aantal geboekte reserveringen en hun aankomstdatum. Hier krijg je de mogelijkheid om een bepaalde periode te filteren, het per maand, week of dag te bekijken en zelfs te vergelijken met dezelfde datum vorig jaar.

Rapportage

Hier stel je in welke statistieken je in een rapportage wenst te ontvangen. Eerst maak je een rapportage aan. Vervolgens kan je door te klikken op + nieuwe statistiek een statistiek toevoegen. Via explorer selecteer je de juiste statistiek.

Het is mogelijk om meerdere rapportages aan te maken. Maak er bijvoorbeeld 1 met de omzet en het bezettingspercentage en 1 met de aanwezige gasten, aantal check ins en check outs.

E-mailinstellingen

Wanneer je eens per maand een e-mailrapportage wenst te ontvangen met daarin de belangrijkste statistieken op organisatieniveau kan je dit instellen bij de e-mailinstellingen. Je vinkt dan hiervoor het vakje Ontvang bovenstaande e-mail aan.