Automatische taken voor reserveringen op type en gastgroep niveau

Met automatische taken kun je verschillende processen omtrent reserveringen automatiseren, na het aanmaken van de automatische taken zal het systeem op basis van de instellingen taken op type niveau aanmaken.

Sommige taken moeten van toepassing zijn op elke reservering, gebaseerd op de werkwijze die je als organisatie hanteert. Hoe deze taken worden aangemaakt is afhankelijk van hoe de taak ingesteld is, hierin zijn er wat variaties mogelijk welke in dit artikel als voorbeeld worden gegeven.

Voorbeeld 1: Een eindschoonmaak bij vertrek

Als organisatie kies je ervoor om bij vertrek van de gast het object schoon te maken. Dit heeft een relatie tot de reservering, omdat je het bezette object wilt aanpassen bij een eventuele verplaatsing.

Zorg ervoor dat de Moet gebeuren instelling op 'op de dag van vertrek' staat. De directe toepassing wordt ingesteld op 'Per verblijf' en vervolgens worden de types waarop de taak betrekking heeft geselecteerd.

Een kampeerplaats zal ook tussen deze lijst staan, deze hoeft natuurlijk niet schoongemaakt te worden.

Voorbeeld 2: Een lakenpakket per persoon

Je hebt ervoor gekozen om bedden niet meer op te maken, dit scheelt tijd en daarmee kun je de gast een nét iets goedkopere vakantie aanbieden. Maar omdat je in een 8 persoons object, bij een bezetting van 4 gasten niet 4 onnodige lakenpakketten wilt brengen stel je hiervoor een automatische taak in.

Zorg ervoor dat de Moet gebeuren instelling op 'op de dag van aankomst' staat. De directe toepassing wordt ingesteld op 'Per persoon' en vervolgens worden de gastgroepen waarop de taak betrekking heeft geselecteerd. Er worden in dit geval geen types geselecteerd.

Een reservering met 4 volwassenen en 1 baby, breng je hier 4 of 5 lakenpakketten voor?

Voorbeeld 3: Ontbijtbuffet per gastgroep

Het ontbijtbuffet is inbegrepen bij het verblijf. Voor de keuken is het voor de planning goed om vooruit te kunnen kijken in het aantal gasten dat zij de volgende dag, of volgende week kunnen verwachten. Hier kan het zijn dat je twee verschillende taken aanmaakt, één voor senioren en volwassenen en één voor jongeren en kinderen. Ook zal er een extra taak moeten worden gemaakt voor de vertrekdag.

Zorg ervoor dat de Moet gebeuren instelling op 'op dagen tussen aankomst en vertrek' staat. De directe toepassing wordt ingesteld op 'Per persoon' en vervolgens worden de gastgroepen waarop de taak betrekking heeft geselecteerd (senioren en volwassenen apart bijvoorbeeld). Er worden in dit geval geen types geselecteerd.

Omdat met de bovenstaande instellingen een taak wordt gemaakt voor alle dagen tussen aankomst en vertrek is het belangrijk om nog eenzelfde taak aan te maken waarbij de Moet gebeuren instelling op 'op de dag van vertrek' staat.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.