Verschil tussen Booking Experts collect en Booking.com collect

Tijdens het koppelen van een Booking.com accommodatie is het noodzakelijk om te kiezen of je gebruik wilt maken van Booking.com Experts collect of Booking.com collect.

De voor- en nadelen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Booking Experts collect

Voordelen Nadelen
Alle betalingen verlopen via Booking Experts waardoor de gast 1 factuur ontvangt. Als gasten niet betalen dien je via Booking Experts betalingsherinneringen te versturen. Deze worden wel automatisch voor je klaargezet.
Commissies welke je aan Booking.com betaalt gaan buiten Booking Experts om. Het inboeken van kanaalfacturen is hierdoor niet nodig.
Het is mogelijk om een zakelijke factuur naar de gast te sturen.

Booking.com collect

Voordelen Nadelen
Je hoeft zelf niet achter de betaling aan te gaan. Omdat Booking.com de betaling ontvangt van de gast en Booking.com deze aan jou uitbetaalt. Het is noodzakelijk om kanaalfacturen in te boeken en te verwerken in Booking Experts

Het is niet altijd mogelijk om alle kostenposten via Booking.com te laten betalen. Denk bijvoorbeeld aan de toeristenbelasting. Hierdoor zal de gast 2 facturen ontvangen 1 vanuit Booking.com en 1 vanuit Booking Experts.

Het is niet mogelijk om de gast een factuur te sturen waarop het gehele bedrag staat omdat dit via Booking.com gefactureerd wordt. Sommige zakelijke gasten wensen een btw factuur te ontvangen. Deze kan je bij Booking.com collect niet verstrekken.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.