Reservering actualiseren

In Booking Experts heb je de mogelijkheid om de bestelling van de reservering te actualiseren. Je hebt hierbij de keuze om dit te doen voor de kostenposten of voor de huur en de kostenposten. Via de knop 'Actualiseer' in de bestelling kun je een overzicht genereren van de nieuwe kosten. Via deze weg heb je direct overzichtelijk of je inkomsten misloopt en of de bestelling van de gast nog actueel is.

De knop 'Actualiseer' is bruikbaar wanneer de reservering niet meer up-to-date is, kijkende naar de actuele instellingen. Indien de bestelling actueel is, is deze knop niet bruikbaar.

Kostenposten actualiseren

Zodra je op de knop 'Actualiseer' drukt, zie je direct voor welke kostenposten er een andere prijs wordt berekend. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een verhoging hebt doorgevoerd van verplichte kostenposten; denk hierbij aan toeristenbelasting of milieuheffing.

Heb je tussentijds de prijs van een kostenpost verhoogd? Kijk dan goed wat dit voor de bestelling doet en of je dit wilt door factureren.

Heb je meerdere kostenposten aangepast? Het is niet mogelijk enkele kostenposten te actualiseren. Alle kostenposten worden middels deze werkwijze aangepast.

Huur actualiseren

Ook heb je de mogelijkheid om de huur te actualiseren. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld ziet dat de prijzen gestegen of gedaald zijn en je dit wil doorberekenen of teruggeven aan de gast. Door het vinkje 'De huur ook actualiseren' aan te vinken wordt de huur ook meegenomen.