Betalingsregelingen

In een betalingsregeling bepaal je welk gedeelte van de aanbetaling in aanmerking komt binnen een bepaalde periode en binnen welk termijn de betaling(en) binnen moeten zijn. Het is mogelijk om meerdere betalingsregelingen in te stellen.

Instellen betalingsregeling

Via het tabblad Betalingsregelingen is het mogelijk om een betalingsregeling in te stellen. Klik op de knop 'Nieuwe betalingsregeling' en maak een keuze tussen 'Betaal vooraf of betaal achteraf 'en geef de betalingsregeling een naam. Volg de stappen.

Stel een minimumfactuurbedrag in. Reserveringen met een bedrag onder het minimum bedrag, dienen het volledige bedrag te betalen. Bij het instellen van de eerste betaaltermijn, is het mogelijk om meerdere afwijkende betaaltermijnen toe te voegen. Het betaalmoment direct na bevestiging is het moment nadat de reservering is bevestigd en de factuur is verstuurd.

Let op! Er zal altijd een betaalmoment aangemaakt dienen te worden waarbij het percentage van het totaalbedrag op 100% wordt ingesteld. Hierdoor zal de resterende aanbetaling een x aantal dagen voor aankomst of vertrek in rekening worden gebracht. Oftewel, het totaalbedrag van een reservering. Dit doe je door op '+ Nog een betaalmoment toevoegen' te klikken.

Aanbetaling met een vast bedrag

Wil je gasten de mogelijkheid bieden om om vast bedrag aan te betalen? Kies dan voor 'Betaal vooraf'. Bij de 'Betaalmomenten' kies je voor 'Specifiek bedrag'. Klik op '+ nog een betaalmethode toevoegen' om de overige betaalmomenten in te stellen.

Betalingen na een X aantal dagen via de website

Wil je gasten de mogelijkheid bieden om te reserveren zonder dat ze direct een aanbetaling hoeven te doen? Dit stel je op twee plekken in. Kies in het tabblad Kanalen voor 'Eigen website'. Klik op bewerk en zet het vinkje 'Bevestigen zonder directe betaling toestaan' aan. Vervolgens ga je naar de Betalingsregelingen. Klik op de betalingsregeling voor eigen website of maak hier een nieuwe voor aan mocht je deze nog niet hebben.

Stel bij het eerste betaaltermijn wanneer de eerste betaling binnen moet zijn, bijvoorbeeld 14 dagen. Bij direct na bevestiging stel je het bedrag of percentage in die betaalt dient te worden. Klik op 'Nog een betaalmoment toevoegen' om de momenten waarop de resterende betalingen gedaan moeten worden.

Een betalingsregeling bewerken of verwijderen kan door de betalingsregeling te selecteren.

Standaard betalingsregeling

Het instellen van een standaard betalingsregeling kan via Administratie instellingen. Hier stel je per gastfacturen en kanaalfacturen een standaard betalingsregeling in.