Beoordelingsformulieren

Elke gast die je uitcheckt kun je een beoordelingsformulier sturen. Dit beoordelingsformulier kun je zelf, eventueel per segment, samenstellen.

Let op! Je hebt de permissie Receptie uitgebreid nodig om dit te kunnen zien. Wanneer in het tabblad Reserveringen rechts in het submenu geen Beoordelingen ziet staan heb je niet de juiste permissie.

Beoordelingsformulier aanmaken

Om een beoordelingsformulier aan te maken ga je naar het tabblad Reserveringen en vervolgens naar Beoordelingsformulieren. Klik op +Nieuw om een nieuw beoordelingsformulier te maken.

Selecteer het segment waarop het beoordelingsformulier van toepassing is. Indien gewenst kan je een inleidende tekst toevoegen. Hierin kan je een aantal tags gebruiken welke informatie uit de reservering kunnen weergeven.

Je kan enkel de tags gebruiken welke hier weergegeven worden.

Vul een vraag in die je de gast wilt stellen, via het vlaggetje kun je eventuele vertalingen invullen. Bepaal het soort antwoord dat de gast op de vraag kan geven. Je kan hier kiezen uit Waardering, Korte tekst, Lange tekst, Ja/Nee. Wanneer een gast niet van toepassing moet kunnen aanvinken bij het antwoord dan vink je het vakje niet van toepassing aan.

Wanneer je nog een vraag wilt toevoegen klik je op +nog een toevoegen.

Ben je klaar met het formulier klik dan op opslaan. Je ziet nu het voorbeeld van het beoordelingsformulier welke de gast gaat ontvangen.

Heb je als antwoord voor Korte tekst of Lange tekst gekozen? Dan is het noodzakelijk om aan te geven wat er met deze tekst moet gebeuren. Je kan kiezen uit Naam van beoordeler voor de website, Feedback voor op de website, Positieve feedback (wordt niet getoond op de website) en Negatieve feedback (wordt niet getoond op de website).

Volgorde van de vragen aanpassen

Wanneer je 2 of meer vragen ingevoerd hebt kan je de volgorde van de vragen aanpassen. Dit doe je door op de 6 puntjes achter de vraag te klikken. Hiermee pak je de vraag op en kan je deze slepen naar de juiste plaats in het formulier.

Beoordelingsformulier versturen

Om het beoordelingsformulier naar de gast te versturen is het noodzakelijk om het sjabloon Verzoek gast om een beoordeling na het uitchecken van reservering op actief te zetten. Hiervoor ga je naar de Sjablonen en zet hiervoor het vinkje voor het sjabloon Verzoek gast om een beoordeling na het uitchecken van reservering aan.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.