Introductie: Reserveringen importeren

De kogel is door de kerk, je gaat met Booking Experts werken. Samen met je team heb je ervoor gezorgd dat alle objecten, de verschillende kosten en prijzen zijn ingevoerd.

Op basis van deze gegevens kunnen (nieuwe en terugkerende) gasten bij jullie reserveren. We moeten alleen de gast die al geboekt heeft niet vergeten! Daarom doen we, rondom de datum waarop de livegang gepland is, een volledige reserveringen import.


Wanneer je overstapt naar Booking Experts, kan een importfunctie worden gebruikt om bestaande reserveringen vanuit het oude systeem over te brengen. Dit helpt bij het behouden van historische gegevens en zorgt ervoor dat er geen gegevens verloren gaan tijdens de migratie. Er zijn hierin twee verschillende uitgangspunten waar we rekening mee moeten houden, dat zijn het verleden en de toekomst.

Efficiëntie: Door het importeren van reserveringen in Booking Experts kunnen handmatige processen worden geautomatiseerd, waardoor tijd en inspanning worden bespaard.

Het verleden

Dit bestaat uit reserveringen waarvan de gasten al zijn in- en uitgecheckt en de vertrekdatum in het verleden ligt, van deze gasten wil je de gegevens graag meenemen zodat je een volledig verloop van reserveringen kunt terugzien in Booking Experts. Van deze reserveringen moet de omzet niet worden meegenomen in de nieuwe financiële administratie maar wil je deze wel kunnen raadplegen in de statistieken om op te kunnen sturen.

De toekomst

Dit bestaat uit reserveringen waarvan de vertrekdatum de dag van vandaag is óf in de toekomst ligt. Hiervan wil je de omzet wél meenemen in de financiële administratie, omdat het best kan zijn dat de gast nog een openstaande factuur heeft. Deze moet dan in Booking Experts verwerkt worden. Ook van deze gasten wil je alle benodigde data meenemen, om deze bijvoorbeeld mee te nemen in auto e-mails en andere manieren van informatieverstrekking omtrent hun verblijf.

Gegevensintegratie: Een reserveringen import kan helpen bij het integreren van reserveringsgegevens met andere systemen (Apps).

💯 Weten welke gegevens je allemaal kunt importeren? Klik hier.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.