BTW tarief wijzigen

Het geboekte BTW tarief wordt in Booking Experts vast gezet op de factuurregel. Hierdoor kunnen er geen wijzigingen plaatsvinden in het verleden op een factuur- of kassabonregel. Indien je per ongeluk het verkeerde BTW tarief gerekend hebt over één of meerdere factuur- of kassabonregels, dan kan je dit aanpassen.

Standaard BTW tarief wijzigen

Wijzigt de BTW? Dan kan je het nieuwe BTW tarief koppelen. Door een nieuw BTW tarief aan te maken en deze te koppelen aan een BTW code vanaf een bepaalde periode het nieuwe BTW tarief laten gelden. Om het BTW tarief te wijzigen ga je naar BTW codes.

Je kan eventueel het oude BTW tarief verwijderen, mits deze niet gebruikt wordt en dus niet geboekt is op een factuurregel of kassabonregel.

BTW tarief wijzigen op de factuur- of kassabonregel zelf

Om het BTW tarief te wijzigen op de factuur of kassabonregel open je allereerst de betreffende factuur of kassabon. Klik op de factuurregel op het potloodje. Klik vervolgens op het juiste BTW tarief en klik op Toepassen.

Vanuit het factuurregeloverzicht

Wil je meerdere factuurregels in bulk wijzigen? Ga dan naar de Factuurregels. Door gebruik te maken van de filtermogelijkheden, komen de gewenste factuurregels naar voren. Selecteer vervolgens de juiste factuurregels waarvan je het BTW tarief wilt wijzigen en klik bovenin op aanpassen. Selecteer het gewenste BTW tarief en klik daarna op Doorgaan.

Vanuit het kassabonregel overzicht

Ga naar de Kassabonregels. Zoek door de filtering de betreffende kassabonregels op. Selecteer een of meerdere kassabonregels. Vervolgens selecteer het gewenste BTW tarief en klik op Toepassen op selectie.