BTW tarief wijzigen

🇬🇧 English translation

Je stelt een standaard BTW tarief in. Het geboekte BTW tarief wordt in Booking Experts vast gezet op de factuurregel. Hierdoor kunnen er geen wijzigingen plaatsvinden in het verleden op een factuur- of kassabonregel. Indien je per ongeluk het verkeerde BTW tarief gerekend hebt over één of meerdere factuur- of kassabonregels, dan kan je dit aanpassen.

1. Standaard BTW tarief wijzigen
2. BTW tarief wijzigen op de factuur- of kassabonregel zelf
3. Vanuit het factuurregeloverzicht
4. Vanuit het kassabonnenoverzicht

Standaard BTW tarief wijzigen

Wijzigt de BTW? Dan kan je het nieuwe BTW tarief koppelen. Door een nieuw BTW tarief aan te maken en deze te koppelen aan een BTW code vanaf een bepaalde periode het nieuwe BTW tarief laten gelden.

Je wijzigt het BTW tarief voor een bestaande BTW code als volgt:

1. Ga naar het tabblad  Financieel;
2. Kies in het rechter submenu voor  BTW;
3. Kies voor het tabblad  BTW tarieven;
4. Klik op de gewenste BTW naam waarbij je het tarief wilt aanpassen;
5. Klik op + Nog een toevoegen;
6. Geef de ingangsdatum weer en selecteer het gewenste BTW tarief;
7. Klik onderaan op de knop  BTW code bewaren.

Let op: Je kan eventueel het oude BTW tarief verwijderen, mits deze niet gebruikt wordt en dus niet geboekt is op een factuurregel of kassabonregel.

BTW tarief wijzigen op de factuur- of kassabonregel zelf

1. Ga naar de betreffende factuur of kassabon;
2. Klik bij de aan te passen regel op het potloodje die bij het BTW tarief in beeld komt op het moment dat je hier met de muis overheen beweegt;
3. Selecteer het juiste BTW tarief;
4. Sla de wijziging op door op het vinkje te klikken.

Vanuit het factuurregeloverzicht

1. Ga naar het tabblad  Financieel;
2. Kies in het rechtersubmenu voor  Factuurregels;
3. Zoek door middel van de filtering de betreffende factuurregel(s) op;
4. Selecteer een of meerdere factuurregels;
5. Selecteer het gewenste BTW tarief;
6. Klik op  Toepassen om de wijziging op te slaan.

Vanuit het kassabonoverzicht

1. Ga naar het tabblad  Kassa;
2. Klik in het rechter submenu voor  Kassabonregels;
3. Zoek door middel van de filtering de betreffende kassabonregel(s) op;
4. Selecteer een of meerdere kassabonregels;
5. Selecteer het gewenste BTW tarief;
6. Klik op  Toepassen om de wijziging op te slaan