Type groep aanmaken

Dit support artikel gaat over type groepen. Type groepen kan je gebruiken om in bulk de instellingen voor al deze types in te stellen, bijvoorbeeld bij een kostenpost, kortingsactie of auto-email. 

Type groep aanmaken

Je kunt meerdere types vooraf groeperen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het groeperen van alle grote en alle kleine objecten, of alle stacaravans die onder het segment vakantiehuizen vallen. Om een nieuwe type groep aan te maken ga je naar het submenu type groepen. Hier kun je de groep een naam meegeven en de accommodaties selecteren die binnen deze groep vallen. Op dezelfde manier kun je de type groep later ook weer verwijderen.

Type groepen worden vooral veel gebruikt bij het maken van een kostenposten, actie of arrangement. Je kunt dan namelijk onder het kopje 'toepasbaarheid', meteen alle objecten uit de aangemaakte type groep selecteren. Zo hoef je niet steeds alle objecten individueel aan te klikken.

Om de type groepen naar voren te krijgen, zul je er minstens twee aan moeten maken. Als je slechts één type groep hebt aangemaakt, komt deze namelijk niet naar voren.

Type groepen en statistieken

Type groepen kunnen ook uitstekend gebruikt worden voor het analyseren van je statistieken. Wil je bijvoorbeeld weten hoe vaak je vakantiehuisjes mèt een sauna zijn geboekt ten opzichte van vorig jaar? Dan kun je in het submenu statistieken filteren op object en hier de juiste type groep aanklikken.


🇬🇧🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.