Type groepen

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

Dit support artikel gaat over type groepen. Type groepen kan je gebruiken om in bulk een instellingen voor al deze types in te stellen, bijvoorbeeld bij een kostenpost, kortingsactie of arrangement.

1. Type groep aanmaken
2. Type groep bewerken
3. Type groep verwijderen

Type groep aanmaken

Accommodaties kun je vooraf groeperen, zo zou je bijvoorbeeld alle grote en alle kleine accommodaties kunnen samenvoegen tot 1 groep. Zo kun je bijvoorbeeld bij het maken van een kostenpost, actie of arrangement direct een groep accommodaties selecteren en hoef je niet per accommodatie te kiezen.

Om een nieuwe accommodatietype groep aan te maken ga je via het tabblad  Inrichting naar het rechter submenu Type groepen. Kies vervolgens voor Toevoegen. Hier kun je de groep een naam meegeven en de accommodaties selecteren die binnen deze groep vallen.

Wanneer je reeds begonnen bent met het aanmaken kun je ook vanuit het maken van de actie een nieuwe accommodatietype groep aanmaken.

Type groep bewerken

Een bestaande accommodatietype groep kun je ten allen tijde uitbreiden of inperken door de accommodatietype groep te bewerken.

1. Ga hiervoor naar het tabblad  Inrichting;
2. Kies in het rechter submenu voor  Type groepen;
3. Klik op de naam van de groep die je wilt aanpassen;
4. Voeg de gewenste types toe of verwijder de gewenste types;
5. Kies voor Type groep bewaren.

Type groep verwijderen

1. Ga hiervoor naar het tabblad  Inrichting;
2. Kies in het rechter submenu voor  Type groepen;
3. Klik op de naam van de groep die je wilt verwijderen;
4. Klik rechts bovenaan op de knop Verwijderen.