Gegroepeerd type aanmaken

Een gegroepeerd type houdt in dat je een aantal objecten van verschillende types gezamenlijk aanbiedt. Zo kun je bijvoorbeeld een 6-persoonsbungalow in combinatie met twee 4-persoonsbungalows aanbieden. In dit support artikel leggen we je uit hoe je een gegroepeerd type aan kunt maken en wat hiervan de gevolgen zijn voor reserveringen en het planbord.

Voordat je begint met het aanmaken van een gegroepeerd type zouden we je graag als tip willen meegeven om eerst eens te kijken naar het aanmaken van clustertypes of het maken van groepsreserveringen. Dit zijn namelijk gemakkelijkere manieren om groepsboekingen te verwerken.

Gegroepeerde types vs. cluster types

Gegroepeerde types en cluster types hebben veel overeenkomsten, maar één belangrijk verschil: bij gegroepeerde types worden willekeurige objecten van verschillende types met elkaar gecombineerd, terwijl het bij cluster types gaat om specifiek gekozen objecten die gecombineerd aangeboden worden. Zo zijn cluster types bijvoorbeeld handig bij geschakelde woningen, die je zowel los van elkaar als gezamenlijk wilt aanbieden. Meer informatie over cluster types kun je hier vinden.

Gegroepeerd type aanmaken

In het submenu gegroepeerde types kun je nieuwe gegroepeerde types aanmaken. De invulling hiervan is grotendeels gelijk aan het aanmaken van een nieuw type. Het enige verschil is dat je bij gegroepeerde types dus de types kunt koppelen met het aantal objecten van het type dat je gezamenlijk wilt aanbieden.

De groep is alleen te reserveren indien het aangegeven aantal objecten van elk type vrij zijn gedurende de hele periode.

Na het aanmaken van het gegroepeerde type dien je, net als bij het aanmaken van een type, de volgende stappen te ondernemen:

  1. Afbeeldingen uploaden
  2. Prijzen opgeven
  3. Objecten maken

Je kunt voor het gegroepeerde type nieuwe afbeeldingen uploaden, of dezelfde afbeeldingen gebruiken die je ook voor de verschillende types gebruikt. Wij raden het aan om een mix van foto's te gebruiken van alle types die onder het gegroepeerde type vallen. Probeer hierin zoveel mogelijk de voorzieningen die zouden kunnen verschillen per object achterwege te laten.

Het object dat je aanmaakt bij een gegroepeerd type wordt ook wel een "virtueel object" genoemd. De gemaakte reservering wordt op dit virtuele object geplaatst en vervolgens worden de onderliggende objecten geblokkeerd.


🇬🇧🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.