Cluster type aanmaken

Cluster types zijn specifieke objecten die gecombineerd aangeboden worden. Denk bijvoorbeeld aan een geschakelde woning. Deze wil je zowel afzonderlijk als gezamenlijk kunnen aanbieden. In dit artikel kun je lezen hoe je cluster types aanmaakt en wat hiervan de gevolgen zijn voor reserveringen.

Voordat je begint met het aanmaken van een cluster type, raden we je aan om ook eens te kijken naar het maken van groepsreserveringen. Dit is namelijk de gemakkelijkste manier om een groepsboeking te verwerken.

Cluster type aanmaken

In het submenu cluster types kun je nieuwe cluster types aanmaken. De invulling hiervan is gelijk aan het aanmaken van een nieuw type. Als het cluster type aangemaakt is kun je vervolgens clusters koppelen aan het cluster type.

Als je bijvoorbeeld zes geschakelde 8-persoonswoningen in de verhuur hebt, kun je hiervoor één cluster type aanmaken genaamd "geschakelde 8-persoonswoningen" . Vervolgens kun je dan per geschakelde woning een cluster aanmaken waarin je de twee betreffende objecten toevoegt.

Na het aanmaken van het cluster/de clusters dien je, net als bij het aanmaken van een type, de volgende stappen te ondernemen:

  1. Afbeeldingen uploaden
  2. Prijzen opgeven
  3. Objecten maken

Per cluster dat valt onder het cluster type dien je een zogenoemd "virtueel object" toe te voegen. De gemaakte reservering wordt op dit virtuele object geplaatst en vervolgens worden de onderliggende objecten geblokkeerd.

Je kunt voor het cluster type nieuwe afbeeldingen uploaden, of dezelfde afbeeldingen gebruiken die je ook voor de verschillende types/objecten gebruikt. Wij raden het aan om een mix van foto's te gebruiken van de objecten die onder het cluster type vallen. Probeer hierin zoveel mogelijk de voorzieningen die zouden kunnen verschillen per object achterwege te laten.


🇬🇧🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.