Formulieren - Formulier aanmaken

In het CMS kun je formulieren vooraf aanmaken die je vervolgens middels de Formulier widget op de gewenste plek op de website kunt plaatsen. Je kunt allerlei verschillende soorten formulieren aanmaken. Veelvoorkomende formulieren zijn bijvoorbeeld:

• Contactformulier
  • Nieuwsbrief aanmelding
  • Brochure aanvraag
  • Informatie aanvraag

1. Formulier aanmaken
2.
Velden van het formulier bepalen
3.
Reageren op reacties

Formulier aanmaken:

1. Ga in het linkermenu naar Inhoud;

2. Kies in het submenu voor Formulieren;

3. Klik rechts bovenin op Nieuw om een nieuw formulier aan te maken;

Algemeen

4. Bij het tekstvak Naam geef je het formulier een naam, bijvoorbeeld Informatie aanvraag;

5. Bij het tekstvak E-mails kies je Ć©Ć©n of meerdere e-mailadressen waar reacties naar toe gestuurd moeten worden. Meerdere e-mailadressen kun je scheiden door een komma;

6. Bij het tekstvak Knoptekst kies je de tekst die op de knop/button moet staan voor het versturen van het formulier;

7. Wanneer je bezoekers, na het invullen van het formulier, wilt doorsturen naar een andere URL vink je Redirect bezoeker na invullen van formulier aan. Typ vervolgens bij Stuur bezoeker door naar URL de gewenste URL in;

8. *Optioneel* indien je ook objecten in de verkoop hebt, kun je daarvoor een  Informatie aanvraag formulier plaatsen. Wanneer bezoekers het formulier invullen bestaat de optie om automatisch een prospect aan te maken. Dit doe je door Automatisch prospect aanmaken aan te vinken. Vervolgens kies je bij Toewijzen aan verkoper Ć©Ć©n van de mensen die de toegangsrechten van Verkoper heeft. Deze verkoper krijgt een bericht indien er een reactie op het formulier binnenkomt;

Berichten

9. Bij de tekstvakken Berichten bepaal je de teksten die bezoekers zien als het formulier verstuurd is (Bij succesvolle reactie) of als het formulier niet verzonden kan worden (Bij reactie met fouten);

10. Klik vervolgens rechts onderin op Opslaan of Opslaan en nog 1 toevoegen.

Velden van het formulier bepalen

Het formulier is nu aangemaakt. Nadat je op het formulier hebt opgeslagen kom je automatisch in het menu met de onderdelen Details, Instellingen, Velden en Reacties.

1. Klik in het menu op de tab Velden;

2. Maak een nieuw veld aan door links onderin op Nieuw veld te klikken;

3. Kies het soort veld dat je wilt gebruiken in het formulier;

Maak het formulier compleet door de velden te kiezen die jij wenst. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is het formulier plaatsen op de website.

Reageren op reacties

Wanneer je bij het aanmaken van het formulier bij het veld  E-mails een e-mailadres hebt ingevuld zul je op dit e-mailadres de reacties op het formulier ontvangen. Wil je vervolgens reageren op een reactie? Klik dan direct vanuit je eigen mailcliĆ«nt op Beantwoorden. Het mailadres dat is achtergelaten door de bezoeker op de website wordt automatisch gevuld als reply-adres. Indien je geen mailadres hebt ingevuld zijn alle reacties terug te vinden in het tabblad reacties.